PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





07 September 2011

Skodeng At Last!!!



At last aku dah jumpe dah lagu yang sekian lama aku cari..best woo..seingat aku..aku makan penampo kakak aku sebab rosakan tape lagu nih..aku men palay sampai berpintal..hahaha..maklum la baru 9 tahun..24 tahun dowh aku cari lagu nih..

Ada satu lagi..techno aku tengah cari..aku dengar masa tahun 2003..walau baru lagi..tapi aku tak ingat sebab masa tuh dalam disco and paler aku terlebih tune..hahaha..Enjoy the song..All hail 80's love song!!

By da way..mesti pelikan naper aku layan techno..love song..rock..metal..jazz..even beethoven sekalipun..well aku fleksibel..lagi pun dari kecik sekolah rendah dah terdedah dengan mender nih..kan dah jadik rojak..

When I was young
I'd listen to the radio
Waitin' for my favorite songs
When they played I'd sing along
It made me smile

Those were such happy times
And not so long ago
How I wondered where they'd gone
But they're back again
Just like a long lost friend
All the songs I loved so well

Every sha-la-la-la
Every wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

When they get to the part
Where he's breakin' her heart
It can really make me cry
Just like before
It's yesterday once more

Lookin' back on
How it was in years gone by
And the good times that I had
Makes today seem rather sad
So much has changed

It was songs of love
That I would sing to then
And I'd memorize each word
Those old melodies
Still sound so good to me
As they melt the years away

Every Sha-la-la-la
Every Wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

All my best memories
Come back clearly to me
Some can even make me cry
Just like before
It's yesterday once more

Every Sha-la-la-la
Every Wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

Every Sha-la-la-la
Every Wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

Lagu nih aku tujukan pada sesaper yang rasai 80an..every bit of lyric so true..kener batang idungkan..masa tuh radio la top..asyik tunggu lagu permintaan..sesaper yang duit banyak beli radio kaset player..kakak aku pakai bateri besaq tuh..nam biji..such a memory..

Try la dengar Dato Shake..tak pun John Denver..best..


03 September 2011

Skodeng Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!!

Bila sampainya 31 Ogos akan ada empat mender yang..Pertama, media massa sorot semula perjuangan tokoh-tokoh negara semasa menuntut kemerdekaan dari British..Kedua, sambutan hari kemerdekaan..Ketiga, pacak bendera Malaysia..bendera negeri pun ada gak nak tumpang glamer..jangan pacak bendera Israel dah ler kot nanti sekali dengan keter kener campak dalam laut..

Tapi betul ker kita dah merdeka?Honestly aku tak rasa susah payah perjuangan mereka..aku terasa macam anak manja yang dah berumur 34 tahun..makan pun ibu tolong suapkan..goyang k### orang kedah kata..dok saja..semua tersedia..cuba kalau ibu meninggal...hahaha baru tahu azab dia kener wat sendiri..

Perjuangan menuntut kemerdekaan dari BRITISH dah tamat sebaik sahaja Tunku melaung Merdeka..dari British jer.. Sekarang nih pun masih ada perjuangan..AKU nak berkuasa by any mean.. AKU..AKU nak kawin sejenis..AKU nak Kelab Islam Murtad..AKU sokong Chin Peng..woah banyak lagi..AKU nak Malaysia jadi Liberal..tak larat nak senarai..tapi saper AKU?Saper-saper yang rasa tu perjuangan dia..Anda bagaimana? nak ker di bolehkan kahwin sejenis..Setahu aku lembu pon kalau nak memantat dia cari lembu betina..

Perjuangan aku? Sara bini dan bakal anak aku..tuh jer..Pasal komen Mat Sabu..

Nih yang aku nampak dengan otak lembu aku..

Komunis mendakwa mereka berperang dengan british untuk menuntut kemerdekaan Tanah Melayu..Tentera atau orang awam yang bekerjasama dengan British adalah musuh.

tapi sebab aku pakai otak lembu aku tak nampak kaitan dia..kalau bekerjasama dengan komunis dianggap pa lak?Komunis bunuh ayah..rogol adik..maklum la adik baru nak masuk lima belas..putih lak tuh..depa kelar mak sebab nak tolong ayah..nasib bek aku selamat sebab tengah update blog..so pe kater kita sokong komunis..atas kebaikan komunis membunuh sesape bekerjasama dengan british..menyeksa..membakar uih banyak lagi kebaikan dia..so kita sokong komunis lawan british..Kelak nanti kita jadik hero..Nak jadi Hero? Meh la sokong komunis..Ala kita bekerjasama kejap jer..dah tumbang british nanti kita perintah bersama..kan kan kan?hahaha..wake up weh..suka tengok mobee kan? besa kan tengok hang tikam belakang aku..aku tikam belakang hang..mana ada politik bersih sekarang nih..sume same jer..

Skodeng Ha HA Ha


Berukband aku dah ok dah..fuhhhh..rasa dok kat dalam hutan lak tak dapat nak bertenet..aku bukan berfacebook pun..tapi nak baca manga..nak baca blog..nak baca..nak bla bla bla..well walau pun p1 ok dari segi fair usage policy tapi reception band kureng..maklum la baru lagi..pemancar pun tak banyak lagi..well ok la dari guna yang len..kedekut giler..ader ker patut bagi dua giga giler ker hape..

RM 98 for 5 gig quota compared to RM 49 for 5 gig quota..yes aku sangat kedekut..bab duit memang aku berhati-hati..bab kelajuan depend pada pakej jugak..tak semestinya langgan 1.2 mbs dapat 1.2 2 gak.. biasanya dalam 700kbs-1 Mbs..indah kabar dari rupa..

Posa dah lepas..Cuti aya pun udah..meh kita skodeng hakikat yang memang ada depan mata kita..ada di kalangan kita yang bersedih sebab Ramadhan dah berlalu pergi..sebab Ramdhan bulan pembayaran bonus..ada gak sedih sebab sebelum Ramadhan nak pergi kencing pun satu kampung kena temankan dia..masa posa berani giler..maklum la setan semua kener tambat..ada gak sedih sebab masa nak cari side income dah abih..aku kali nih terkena kat bazar ramadhan..nasi kerabu dua bungkus RM 18..giler!!!aku ingat dia salah kira..so aku suh dia kira balik..sekali dia kira kerabu taugeh RM 3 Nasi RM 3 daging RM 3 darab dua bungkus mau tak 18..nasib baik bini aku ader pegnen lak tuh..kalau tak mau aku mengamuk kat situ..18 hinggit mau aku belanja tiga hari 1 family..

Ada gak sedih sebab dah tak der makan free..

TAPI..sedar tak..ada yang epi..dah tak perlu nak sorok-sorok makan disiang hari..dah tak perlu segan silu nak isap rokok depan orang ramai..dah rasa ok nak beli magnum walau pakai lebai..bulan posa orang perati..ironicnya..setahu aku setan jer yang bergembira bila Ramdhan habis..

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..Next..MERDEKA..