PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





25 March 2011

Skodeng Photograper


Dia sorang artis kat Malaysia..nama ntah aku pun x pasti..


Nih pun aku tak kenal..saper?




Tapi kad yang dia pegang tuh aku tahu..
SHAHROLL PHOTOGRAPHY
Boleh dihubungi di talian 0123437359 @ 016 9823052 @ shahrollphoto@gmail.com
Specialist dalam snap photo event..wedding..bla..bla..bla.. nak slow talk gan dia..
blog dia ada ka sebelah..saja jer aku hebohkan..

Skodeng Up and Down


Ironicly its true.. baper ramai pegawai atau boss yang ambil berat orang bawahan dia..dan.. baper ramai orang bawahan yang tak kutuk boss dia?

Skodeng Nooooooooo!!!


Please nooooooo!!!
Benda apa reader sumer yang takut sangat? Kemalangan? Kehilangan? Persekitaran? Benda Hidup?
Ada orang takut labah-labah.. ada yang takut tempat sempit..macam-macam pesen..
Aku? Aku alegik tempat tinggi..seyes shit..dalam mimpi bila aku mimpi terjatuh dari tempat tinggi bila terbangun pun masih gayat.. that suck mannn..aku juga benci lif..setakat 4 tingkat ok lagi tapi kalau sploh tingkat aku dah lemah lutut..
Sumer orang ada mender yang dia takut..

24 March 2011

Skodeng Orang Tamak


Minggu lepas aku ada berbual dengan rakan sekerja..terkeluar lar topik orang tamak dengan orang miskin..
Dia kata orang tamak selalu untung..sebab semua dia bolot kat dia..habuk-habuk pun dia sebat lincin..phrase orang tamak selalu rugi dah tak boleh pakai dah zaman nih..saper cepat sambar peluang dia untung..Dia ada duit dia pandai pusing..income kiri kanan..macam tamak..tapi dia bijak membuka peluang mengambil dan kesempatan..
Bank biasa bagi pinjaman peribadi..dia kata orang yang pinjam miskin..sebab tu pinjam dengan bank..bank pun bagi..yang miskin semakin miskin ler..bayar bulanan lagi..
kadang-kadang betul jugak..Berapa nilai diri kita sebenarnya kalau ikut dasar kapitalis?
Si A: -180 000 ringgit sebab loan rumah
Si B: -80 000 ringgit sebab loan keter
Pengemis: + RM1.50 cash..
Hidup kita penuh dengan hutang... *sigh*....
Dalam pandangan Islam..lahir jer kita dah kaya..kaya dari segi fizikal..cukup sifat sempurna..
Bila besar ditambahkan kekayaan budi pekerti dan agama..
Aku tak ingat kat mana aku ada dengar..bunyi dia lebih kurang macam nih..
'Jangan kita terlalu mengejar akhirat sampai lupa nikmat Allah dan Jangan pula kita mengilai dunia sampai menzalimi diri dan orang lain.'
Serius aku tak ingat kat mana..tapi maksud dia mendalam..

19 March 2011

Skodeng In My Dream


I wish i had a pet like this..no moar kitten..


Buat teman tidor..



Tapi kalau dia lapor..takut aku lak jadi santapan dia..

Skodeng Otai Giler!!


Wait!! Look behind them..grandma say peace!!


At the other side of world PAK U!!

Saper lar ajar dia nih..


Skodeng Too Many..


I hope that pilot had enough flare..kalau lar in reality ada swarm missile that's cool!!
Cam ner nih?? Ada lagi sploh hari kerja masih berlambak..cam ner aku nak serah tugas kat peganti aku..Buat siap satu list tambah lagi berlist-list baru..
*sigh*....

18 March 2011

Skodeng Makhluk Apakah Ini?

Ari nih bila aku baca post kat Blog Serius aku tak paham mender yang dimerepekan..Bukan obe..tapi si nukilan asal Luqman..nama sedap tapi orang...nilai sendiri ler..

Aku ingat orang macam nih dah pupus masa zaman Arab Jahiliyah dulu..ada lagi rupanya sesat kat sini..

Serius shit apa yang dia buat sangat merbahaya..i dun care about his self but people around him..


http://luqiee.livejournal.com/

kononya dia suka mender yang branded..anggap orang lain low class..anggap diri anak angkat Sultan Brunei..(macam ada aku terbaca kat internet tapi aku dah lupa kat mana..sori..makin nyayuk dah aku nih)tapi naper ar dia tinggal kat apartment?

16 March 2011

Skodeng Battle Los Angeles

Aku kecewa..aku frust..aku tensen..film yang aku anggap best of the year gagal! Dari sploh markah aku leh bagi 4 markah jer..

No tanks..aih pakai apc ngan humvee fight alien?mana M1?

No artillery.. mortar single round jer???

Fighter Jet Fly by ala kadar..

Planetary invasion tapi mayat ciput benor..

War of the World much better..*sigh*...

I need a film with lot more blood moar death body!!much moar suffering..and a good guy or hero died..lagi ngeri cara dia mati atau lagi pathetic lagi best..that's entertainment


Filem jer..real life len..real life biar la good guy win..

14 March 2011

Skodeng One Day After

Lama tak jengah emel..apatah lagi blog..bila buka bersepah-sepah emel gambar dan clip video gempa bumi di Jepun baru-baru ini..

Kerugian berbillion dollar..Ekonomi Jepun selepas nih memang tenat..






Lebih lanjut lawat link di bawah..gambar crystal clear!!*sigh*...aku tak sempat nak update sebab kerja masih banyak..Cuma ada dua minggu lagi untuk aku abiskan kerja yang ada sebelum proses serah tugas..



http://www.boston.com/bigpicture/2011/03/japan_earthquake_aftermath.html

10 March 2011

Skodeng Bersyukurkah Kita?

Malaysia aman damai..ada jugak sesekali tunjuk perasaan sana sini..ada jugak gerakan memprotes yang tak jelas objektif..tetapi ada ke orang yang nak kekalkan keamanan nih?

Video Mangsa Mercenaries Gadapi

Ambush ke atas 2 anggota keselamatan Thai dan seorang Sami

Sejak kebelakangan ni aku sedang godak2 cari video berkaitan pergolakan di Libya..Aman jugak kat Malaysia..cuma yang tak aman kenaikan harga barangan keperluan dan pergolakan politik.

08 March 2011

Skodeng Tips Untuk Bakal Penjenayah

Panduan ini adalah untuk kebaikan semua. Jadi, jangan sia-siakannya.

1.Pastikan anda membawa kad pengenalan
Banyak masalah akan timbul jika anda tidak membawa kad pengenalan kerana jika anda ditembak mati, sukar untuk polis mengenalpasti identiti anda.
Sudah tentu sanak-saudara atau ahli keluarga anda lamabt mengetahui, bahawa penjenayah yang ditembak mati dan disiarkan TV dan akhbar itu, adalah anda. Jangan menyusahkan mereka. Mereka juga perlu kumpul duit untuk belanja pengkebumian anda

2.Jangan bawa kad pengenalan palsu
– ini lagi satu masalah. Jika anda gunakan kad pengenalan orang lain, nanti orang itu akan disalah sangka sebagai penjenayah, sedangkan dia sedang enak tidor di rumah semasa anda ditangkap/tembak mati.

3.Buka topi keledar
– Tahukah anda, setiap bank mempunyai CCTV mereka sendiri. Jika anda tiba-tiba memasuki bank/kedai emas dengan bertopi keledar ketika merompak, macamana nak tau yang anda adalah yang merompak itu. Ini mengurangkan glamor anda kerana sudah pasti sukar untuk polis lukis foto-fit anda untuk disiarkan oleh media.

4.Ragut cara berhemah
– jika anda terus meragut beg tangan dari bakul motosikal, risiko anda terjatuh atau turut terseret adalah tinggi. Ini akan memudahkan orangramai menangkap anda. Jadi, jika anda rasa, susah sangat nak ambil beg tangan itu, lupakan sajalah hasrat anda itu. Masih ramai lagi orang lain yang cuai menjaga beg tangan mereka untuk anda ragut.

5.Jangan pakai sarung tangan
– tahukah anda, sarung tangan yang anda pakai, mungkin merbahaya, kerana ia tidak disteril .Kemungkinan jari-jari anda mendapat gatal-gatal adalah tinggi. Lagipun, anda membazir duit membeli sarung tangan itu. Sarung tangan biasanya akan digunakan oleh anggota polis semasa mengangkat mayat anda yang dah ditembak itu.
Suri rumah juga ada yang menggunakan sarungtangan ketika menyiang ikan atau ketika mencuci tandas.

6.Pastikan memandu secara berhemah
– Ketika anda melarikan diri dari polis, pandulah dengan cermat. Anda akan mendapat bala yang amat banyak jika anda berjaya ditahan kelak. Bayangkan, sudahlah anda ditahan kerana merompak, nanti kesalahan anda akan bertambah-tambah – pandu laju, cuai, tiada lesen memandu, lesen memandu palsu, lesen tamat tempoh, lesen palsu, cukai jalan palsu, cukai jalan tamat tempoh, kereta pulak adalah kereta curi, tidak memakai talipinggang keledar. Jadi, pandulah berhemah, kerana jika anda ditangkappun, anda dah dapat menyelamatkan diri anda dari berbagai kesalahan lain.

7.Jangan gopoh
– anda seorang penjenayah profesional. Jadi, setiap tindakan jangan gopoh, dan paling penting, jangan tamak. Jika anda lihat, agak susah untuk merompak, tinggalkan saja tempat itu. Dan jika anda dah berjaya pecahkan cermin pameran kedai emas, tiba-tiba alarm berbunyi, anda lari sajalah. Sekurang-kurang anda dah berjaya pecahkan cermin itu. Datanglah lain kali kerana anda nanti dah tak perlu pecahkan lagi cermin itu.

8.Test power anda
– untuk menjadi pro, anka kena banyak latihan. Setakat anda berlatih dengan merompak kedai runcit, atau 7-Eleven, anda bukanlah perompak yang handal. 7-Eleven hanya ada RM50 di dalam laci kaunter. Tak berbaloi. Anda cubalah kebolehan dengan merompak balai polis. Cubalah. Balai trafik lagi bagus kerana di situ ada banyak duit hasil orang bayar saman. Sudah tentu kisah anda jadi muka depan berbanding anda rompak 7-Eleven.

9.Jangan malu-malu
– Jika anda ditangkap, anda adalah hero di kalangan penjenayah lain. Mana tidaknya, kamera TV, media akan ambil gambar anda semasa anda dibawa ke mahkamah.Senyum. Jangan tutup muka. Bukan senang untuk mendapat publisiti macamtu. Menteripun tak tentu dapat liputan meriah itu ketika merasmikan balairaya kampung anda 15 tahun lalu. Berbanggalah.

10.Tinggalkanlah mana-mana yang tak penting
- Perancangan anda untuk merompak mungkin amat canggih. Dan anda berjaya melarikan duit atau barangan bernilai jutaan ringgit. Tetapi, tahukah anda, semua itu dah boleh buatkan anda senang seumur hidup. Jadi, apalah sangat dengan beg duit, atau baju atau beg yang anda bawa. Tinggalkanlah. Buat menyemak dalam kereta yang anda pandu nanti. Kad pengenalan pun, anda tinggalkan kerana nanti anda boleh buat kad pengenalan palsu. Pendek kata, anda angkut semua kecuali barangan yang anda bawak sebelumnya.

11. Sepakat Membawa Berkat
-Jika anda berkumpulan, pastikan setiap anggota anda membawa sekeping kad. kad ini adalah sebagai panduan jika berlaku kecemasan. Di dalamnya, ada nama dan nombor untuk dihubungi dan jika ada alamat, lagi baik.
Tujuannya,adalah untuk kebaikan bersama. Contoh, jika anda yang kena jadi lead untuk masuk serbu dalam bank, dan rakan anda menunggu di dalam kereta, kemudian anda ditembak mati. maka, kad inilah jadi penyelamat untuk pihak berkuasa menghubungi rakan anda yang melarikan diri untuk membantu siasatan.
Jika anda terperangkap pula, dan ditangkap, kad ini juga akan membantu polis bertemu rakan anda yang melarikan diri itu, dan akhirnya, anda sekurang-kurang ada teman di dalam lokap nanti. Sepakat membawa berkat...

Tips Tambahan

12. Jangan Buat Malu
Ramai di kalangan anda berangan nak main salji, membuatkan sampai pergi merompakpun guna 'ski-mask'. Semua ni jadi bahan ketawa orangramai. Mungkin ada yang perasan mungkin nampak macam UTK (Unit Tindakan Khas) polis.Ada juga yang guna lapik tudung anak perempauan anda atau isteri semata-mata untuk menutup muka, hanya nampak mata anda sahaja. Kalau anda lemas, siapa yang susah? Betul-betul buat malu.
Adalah lebih baik anda guna goggle, macam orang menyelam tu. Lebih nampak bergaya. Jika anda tak tahu macamana goggle tu, sila lawat http://www.google.com/ cari kat google images.


Tenqiu ler saper yang buat tips nih..leh gak sendal masa..

kraznaya

Skodeng Can You Do This?



Can you do this? if you are cute then go ahead..if not..please stop before somebody died from heart attack..

Skodeng Gran Theft Auto

Saper pernah men game nih? Leh tahan best jugak..tembak polis..langgar orang dan macam-macam lagi.Nih salah satu game yang aku sarankan sesaper main..layan dowh..tapi bukan yang bawah..


Nih tak tau saper yang tak der rejer dia wat rejer..

Skodeng Macam Mana Asa Dia

Pernah terfikir macam mana rasa orang yang megantungkan diri? Tak aci ar kat kaki..nih kat leher..bergantung kepada posisi,peralatan yang digunakan (belt,tali,kain dll) dan ketinggian mereka sama ada mengalami kesukaran bernafas sehingga menyebabkan kekurangan oksigen (Hypoxia) atau broken neck yang mengakibatkan kecederaan kepada spinal cord dan menyebabkan kehilangan deria rasa..lumpuh dan kematian..




Aku tak ingat sebab apa kalau kena gantung sampai terkencing..ingat-ingat lupa..ia berkaitan dengan spinal cord. Sebab aku tak sure so aku tak story..
So jangan bunuh diri..sebab sakit siot..badan mungkin lumpuh tapi otak masih lagi menafsirkan kesakitan...

Skodeng *Yawn*....

Kenapa ha..bila mengadap pc megadap number terus rasa mengantuk..aduss..kejer berlambak lagi nak disiapkan. Entah sempat ker tak..Bila ngantuk nih moral memang down dah..selalu key in data silap bila ngantuk pas tu wat keja dua tiga kali..stress? yes i am..



07 March 2011

Skodeng Best Marketing

Best strategy untuk meningkatkan bilangan pelanggan sekaligus menambah satu dua aksesori tambahan kat dahi atau dipaksa menjadikan bata sebagai makanan tambahan.. cuber ler..


Skodeng Otai!!

Ada berani?Nih baru otai..




05 March 2011

Nick Name

Bila sebut pasal nick name nih macam mana ko orang dapat nick? Biasanya kependekan dari nama sendiri..atau personaliti atau lain-lain..

Aku ada beberapa nick..x der pun dari kependekan nama aku sendiri..Nick pertama aku ada lah Da Bomb..ntah kenapa depa panggil aku macam tuh..

Nick yang kedua adalah Prof nih sebab aku selalu score dalam test..Nick ketiga aku Naga..nih sebab depa anggap aku playboy giler..sedangkan ku lelaki yang honest..kalau aku duduk pun bersimpuh tersipu-sipu malu..really!!trust me kay..

Nick ke empat adalah Kraznaya actually dari pen pal aku Krasnaya..

Nick ke-5 adalah Ziemang..again sebab depa kata aku player..to be onest i'm innocet..me is good boy..

Nama ke-6 Am..aku dapat bila co worker mistook me as their co worker yang resign pada hari yang sama aku masuk kerja..sampai awek dia sendiri pon salah anggap..muka seiras kononya..

Itu jer yang selalu aku guna..tapi ada lagi..cuma aku benci nama tu..macam Firaun..Satan..Mystiq..cuma aku tertanya-tanya kenapa mereka gelar macam tuh..

Misteri..

Owh..Mystery also my nick..he3..

Skodeng Chatroulette

Nih chatroulet..video chat secara rambang..macam-macam perangai yang kita leh jumpa..nama pun diambil dari Russia Roulette..sbb yang buat pun budak russia..totaly luck..leh tengok pranks yang lol giler..

01 March 2011

Skodeng Do You Know?


Ingat karakter nih dalam Sesame Street..Every kid love it..tak salah kalau aku katakan karater dia antara yang popular..



Tapi..


Bonty Hunter dalam adengan Han Solo kantoi tak bayar hutang..tapi alien dia female..proof?



See i told you...



RD D2 is a dwarf in armour..




Actually is a small actor inside the R2 D2..


Skodeng Perception


Apa yang kucing tuh cuba nak komunikasikan dengan tuan dia?
A: Master!! Wat a badass fish!!
B:This is for me Master? Really?
C:Greed is a darkside Master.
D:WTF!!
Jawapan dia adalah B....jawapan tuh yang akan kebanyakan orang pilih..eberything is about perception..