PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





27 February 2011

Skodeng Cek Diz Out!!

Sumthing i wanna shared with u all..sumthing cool giler..i stumble one of my friend playing with it..here it is..cek out this link..

Kalau hang pa kena karate dengan bos sebab gaming waktu pejabat jangan sabitkan aku..main ler waktu rehat ker atau time cuti..enjoy..

Banyak giler..

Skodeng My Dream


Serius shit!!My dream land..aku harap ada sebijik rumah kat tepi tasik macam nih..crystal klear..wohoooooo..

Skodeng Reality Again


You never know unless you had it..true..

Skodeng Reality


Maybe it's true after all..

Skodeng What Is That!!


Apa yang dia nampak sampai berkerut muka dia?Sumthing good? or sumthing badass!!

Skodeng Esc Button


Ada tak sesape yang terpikir jika kita ada Esc key..tekan jer...zapppp..sume masalah hilang..tekan jer kita leh keluar dari problem..Dream on..hahaha..
Baru-baru nih..aku dalam dilema..aku berkahwin pada umur 32 tahun..shit!!that true..sekarang aku 33 tahun..Wife aku sekarang baru mencecah 24..that double shit!!Aku terfikir jika aku lambat dapat anak..susah ler..aku dah pencen pon anak masih sekolah..payahkan?jalan terketaq2 anak masih sekolah menengah..
Abang tunggal aku tunggu selama 8 tahun baru mendapat zuriat pertama..the only one..so pada suatu malam Januari..semasa penumpang bas sedang tidor, aku mengadu pada Yang Maha Esa..'Hanya Dia sahaja yang mengetahui bila aku mati..hanya dia sahaja tahu rezeki aku..' kemudian aku berdoa agar cepat beroleh rezeki..sedar-sedar dada aku berdebar..seakan-akan terasa geli di dalam dada..Malah tanpa aku sedar juga aku menangis..aku tak tahu kenapa..tapi serius aku rasa kecik sangat di hadapan Dia..
Aku balik kampung berjumpa bini aku pon sebulan sekali..selalu timing salah..aku balik masa dia di luar waktu subur..yer la cuti tak sama..semasa aku berdoa..terlintas dalam fikiran aku ini mustahil bagi aku..tapi jika Allah berkehendakan sesuatu terjadi sangat mudah bagiNya..tiba-tiba aku rasa tenang..ntah..susah aku nak gambarkan..aku rasa selesa..selamat..bagaikan seorang anak kecil berada dalam pangkuan ibunya..
Story nih aku tak citer gn sesapa lagi even my wife..sebab aku tak nampak kaitan..bila wife aku disahkan pregnen ..woah..Alhamdullillah..baru aku nampak kaitan..


i'm back

Fuhhhh...dah lama jugak la aku tak jengah blog nih..bz dengan nak abiskan kerja sebelum aku berpindah ke Kedah..akhirnya dapat jugak aku bertukar ke tempat lahir aku..agak lama jugak aku menetap di Shah Alam..tapi slang Kedah aku masih pekat giler..

Untuk sementara waktu aku tak lagi post gambar ngeri..huhuhu..tak nak wife aku baca..walau minat dia macam aku jugak..sesuatu sedang berlaku..mengejutkan aku..epi..panik..blurr..sedih..sampaikan aku menekap muka kat bantal menangis..sampai mata aku bengkak..(tipu jer)





Aku memang terkejut..serius shit..walau aku dah agak..tapi aku masih lagi terkejut..



Nih Klu dia...
Sekitar bulan Oktober akan lahir Kraznaya Jr..wuhooooo...Epi? I'm..Sebab tuh ler aku hentikan tempekan gambar ngeri..*sigh*..

20 February 2011

Skodeng Roomate Sengal

Banyak ari dah aku x update..dan dah lama jugak aku x bukak emel..bila bukak malas lak nak baca bila dah bersepah-sepah..hm yang tajuk menarik aku baca lar..anyway 10q bery much pada sesaper yg punya ide kat bawah nih..bery funny..


Bengang dengan roommate anda? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 orang bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

hehehe...cubalah... pasti roomate anda berambus secara terhormat...

16 February 2011

Skodeng Somebody Reality


Yeah..i know i harsh for sumebody..

Skodeng Coolam Renang

Pernah pergi kolam renang? Theme park ker atau hotel..



Pernah terfikir situasi ini akan berlaku..ada seko mangkuk ayun yang malas nak ke toilet maka kat situ lar dia memuaskan hajatnya..hahaha...sebab tuh aku tak suka pergi tempat-tempat macam tuh..

Skodeng Sekuriti

So much for security..



well at least he tried..dont blame him..

13 February 2011

Skodeng Diffrent

Somebody or someone ot there is diffrent from any of us.. tapi best..at least ceriakan alam dan manusia gak..hahaha..

Kalau jumpa tengah jalan kambing pun tergelak..


Skodeng Ragut

Meh kita skodeng ragut..mereka jenis yang terdesak untuk mendapatkan wang untuk dadah,judi,bayar hutang atau ada sebab lain la kot..Ada kala mangsa yang cuai sehingga secara tak sedar mempelawa peragut meragut..
Membawa beg tangan memang bergaya abis..tetapi risiko nak kena tinggi..Mana yang lebih selamat beg tangan atau dompet yang boleh dimasukan dalam saku..kecuali kalau rompakan lar..dalam spender pun dia sapu..
Memakai barang kemas seperti rantai leher yang berkilat-kilat..sebatu pun dah boleh nampak..macam kakak aku kena..peragut tendang jatuh motor lanyak cukup-cukup dan larikan rantai emas..last dapat jugak..kener la dalam 8 tahun.. Dalam kes kakak aku dia bertudung..tetapi peragut orang kampung sebelah..memang dah lama aim..





Baru-baru ini semasa aku balik kampung aku perasan pintu belakang rumah aku ada kesan kopak..tetapi penyamun tu gagal masuk sebab selain kunci solex aku ada juga pakai 2 selak atas dan bawah..kunci tombol memang dah kopak..tetapi dia gagal buka sebab masih ada selak di dalam..Tahun lepas pun penyamun dah masuk..dia rembat hs,duit dan kunci rumah..so aku rasa orang yang sama..di kawasan taman perumahan tu memang kes jenayah yang tinggi..

12 February 2011

Skodeng Jujur..


Nak cari orang yang jujur bukan senang..bukan betul bendul..tapi jujur..yang benar-benar jujur cuma kanak-kanak yang masih naif lagi..bila dah besar panjang mungkin dah berubah..
Kenapa yer..
Ramai yang akan mencari teman atau rakan yang jujur..tapi berapa ramai yang berjumpa..aku bernasib baik dapat berjumpa dengan dua orang yang jujur..sowang dah selamat jadi wife dan sowang lagi lelaki..sahabat lar kiranya..hampir 20 tahun aku kenal dia..
Peace..

10 February 2011

Skodeng I'm On Fire..


Seorang krew light tank British menyetan (melompat) keluar..manakala dia terbakar pada bahagian belakang apabila light tank mereka di serang di selatan Iraq,.

Mana ada keter kebal yang kebal..

Skodeng Emma Watson

Dia dah makin besar..makin cute..seriusly aku minat dia dari Fasha Sandha..Setakat minat jer..tak lar samapai tergila-gila..enjoy..





By da way dia dah kaya dowh...

Skodeng Life Is A Choice


Percaya atau tak dalam hidup kita selalu kena buat pilihan..ada masa yang kita pilih bukan yang terbaik..jika bersabar sikit mungkin ada yang lebih baik..
Adakala bila kita memilih sangat yang intan dah di depan mata..tapi tercari-cari lagi..huhuhu..nih bukan pilihan pasangan sahaja..aku rangkumkan semua aspek pilihan..
Make a Smart Choice..and be proud of it..

08 February 2011

Skodeng Wohoooo..

Semalam ada beberapa perkara menarik yang berlaku..pertama semasa dalam perjalanan aku ke pejabat..kejadian dalam pukul 7:50 pagi..sebuah kereta bergesel dengan aku..nyaris aku terbabas dan tercampak ke laluan semi truck yang follow dari belakang..pemandunya seoarang wanita..aku tahu dia salah badget..dia ingatkan sisi kereta dia dapat melepasi aku..atau dia sedang kemiangan nak bergesel dengan aku..tak tau lar..tapi at least aku selamat..

Petangnya semasa obertime selepas waktu magrib kawan aku nampak bayang perempuan..bila tengok kat cctv tak der pulak..masa dia nampak tu memang dia nak ngorat..tapi bila tengok balik terus ghaib..hahaha..salah target..Malam tuh kami balik awal..kul 9mlm dah lari balik..huhuhu...aku balik awal sebab ada plan lain..

Lepas balik aku layan green hornet..dah lama tak tengok gambar super hero nih..dah penat akhirnya aku tergolek kepenatan..

04 February 2011

Skodeng Tea Cup

Tahu per tea cup?Hahaha..semasa aku aku pergi pasar tadi masih awal pagi..sedang aku nak pilih halia aku terpandang tea cup..honest..TERnampak..salah dia lar napa dia tunduk nak amik bawang..lagi pun napa dia tak button? bila dah TERnampak aku tengok jer lar..show free..aku lelaki yang lemah..hahaha..nasib bek bini aku tak ikut..kalau tak panjang lar sesi Malaysia Hari Ini.. sebenarnya tea cup istilah aku guna untuk A Cup.

Aku bukan nak jadikan belog ni porno..cuma bila aku tengok tea cup budak pompuan vietnam tadi teringat masa aku kerja kilang dulu..ada group vietnam pompuan..90 persen comel-comel.kecil molek..ramai yang B cup..ada yang A cup..cuma sorang jer C cup..kerja aku banyak melibatkan pemantauan mereka..so ada peluang la usha..

Di kalangan mereka ada yang menawarkan perkhidmatan obertime..one shot RM 30 hinggit..so kawan aku yang pantau depa pun amik kesempatan..untungnya dia dapat virgin..aku tertarik dengan sorang vietnam nih..cute..comel giler..memang aku ada hubungan dengan dia..cuma tak sampai gugur di medan..just for fun..tapi mulut aku gatal nak tanya sama ada dia virgin ker tak..dia cakap yer..and than aku tanya dia tak join ker kawan-kawan buat obertime..dia cakap dia tak nak..dia nak cari duit dengan berkerja..

Bila aku tengok vietnam tadi aku tingat balik kenangan lama..hu..best..tapi sedihnya bila dia dihantar ke tempat lain..banyak kenangan manis dengan dia..tapi aku simpan jer..nanti bini aku terbaca mampos aku kene soal siasat...hahaha..bukan takut..rimas nak bersoal jawab..

Skodeng PK Dulu

Aku tak suka politik..serius aku tak suka..benda salah jadi betul..benda betul jadi salah..wat da hek..Isu mengeluarkan student Malaysia dari Mesir nak dipolitikkan..pergh..semua pun tahu Mesir dalam keadaan huru hara..harga barang naik mendadak..jenayah meningkat..tahap keselamatan yang rendah giler..ramai family yang ada anak kat Mesir kelam kabut..

Dipendekan cerita pemindahan pelajar Malaysia dari suatu negara yang bergolak adalah satu perkara yang sukar dan aku percaya pegawai diplomat Malaysia pening pala..bukan boleh selesai dalam masa seminggu..

Usaha pertama adalah mendaftar bilangan pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir..sukar apabila ada masalah komunikasi dan keselamatan. Yer lar tak kan gedik nak keluar kalau huru hara kat jalan.

Usaha kedua mendapatkan kebenaran penggunaan ruang udara untuk pemindahan pelajar..Ruang udara Mesir tak dapat digunakan..airport full..Option dia negara jiran seperti Arab Saudi. Biasanya pesawat tentera akan digunakan. Kalau nak keluarkan 11 ribu berapa trip yang perlu diambil.

Usaha ketiga pengangkutan pelajar dari Mesir ke Arab Saudi.Problemnya pengangkutan menjadi masalah besar semasa huru hara..itu belum termasuk logistik lain..pikir macam nih..kalau aku jadi pemilik kenderaan spt bas aku akan cakap 'nak bas? bagi satu juta..no money no bus. rakyat Malaysia? Peduli apa..masa nih lar nak kaut untung..kekacauaan? Pas nih reda lar'.. biasa lar masa nih orang akan pikir perut sendiri..kalau tak masakan harga barangan melambung tinggi..

Aku amik yang asas ja..detail malas aku nak explain..tapi pendek kata bukan boleh selesai dalam masa seminggu..Kalau ada pihak pertikaikan kenapa lambat bertindak..hantar jer mereka pergi uruskan pemindahan tuh..cakap senang mak cik cleaner pun boleh cakap..cuba buat..kalau aku..aku serender..perit..tapi kalau tugas aku terpaksa la..

Skodeng Marah!!



Marah..satu perasaan yang tidak menyenangkan..kepala terasa bagai nak meletup..rasa macam nak penyepak orang..sure dalam pala otak terbayang nak goreng orang tu idup-idup..rasa panas muka..macam-macam lagi lar rasa dia..hang pa pun tau kan macam mana..punca dia.. kesabaran kita sampai limit dah..orang terlanggar bontot keter kita..orang terpijak kaki kita..tu cuma faktor untuk merendahkan tahap sabar kita..

Tapi sedar tak.. setiap orang ada dead's man switch. Satu ungkapan untuk pengebom yang menekan suis bom..jika dia terbunuh dia tidak lagi menekan suis, bom akan meletup.. Setiap orang ada switch dia..Kita ibarat membawa bom..bersedia untuk meletup..

Mesti ada perkara yang membuat kita hilang akal dan pedoman..setiap orang berbeza switch dia..cukup dengan terjadi sekali sahaja perkara yang kita tak sukai..kita mengamuk mengalahkan gozgila..

Tapi apa-apa pun..ingat akan ada yang mencurah petrol kedalam api..ya..tak len tak bukan adalah syaitan..mengucap banyak-banyak..pergi minum air..mandi..kejap lagi menurun lar amarah tuh..kalau tak ilang juga pergi sepak gunung bagi runtuh..tak runtuh jangan balik..jangan lupa bawak bekal..atas gunung tak der 7 Eleven..sowey...hahaha..

Aku pun baru pas mengamuk nih..tapi skang dah cool..