PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





29 January 2011

Skodeng barang Low Class

Meh kita skodeng barang low kelas..barang yang low kelas bermaksud barang yang tidak berkualiti. Bukan bermaksud barang terbabit murah atau ciplak. Ada barang yang ori tapi dijual murah untuk penghabisan stok..biasanya berlaku semasa produk baru nak diperkenalkan maka stok lama nak dihabiskan.Atau sebagai promotion..

Barang yang berkualiti rendah nih sangat2 murah gila babas berbanding yang ori..tapi yang menjadi masalah adalah kualitti dia..jika menglibatkan pakaian sahaja ok jer..rembat jer..tapi berhati-hati dan sebolehnya elakan jika menglibatkan barangan pengguna seperti barangan elektrik dan makanan.Bisnes man skang nih lebih pentingkan keuntungan..

Seyes semalam berlaku sesuatu yang nyaris kaki aku bersepai semasa aku tengah syok layan need 4 speeed HP. Tiba2 ada satu letupan kat kaki aku..berdesing telinga aku..siap ada kilatan cahaya mcm flashbang..PC aku blackout..melompat aku sambar fire extiguisher..lepas tuh aku bau hangit..aku dah stanby cabut pin..

wat da hek!!mana api dia..aku pegi switch off main power..pas tuh baru aku perasan cager hs aku dah bersepai..So semalam aku abiskan masa buat diagnostik pc aku kot2 short circuit..nasib bek ok..alu bersyukur semasa letupan cager terbabit aku letak disebalik meja pc..so serpihan cager kener meja jer lar..kalau tak kaki aku mau parah tu..

Masa aku beli cager tu aku minx cager n95 jer so aku tak perasan dia bagi yang biasa jer..aku pun tak tengok baki duit 50..so aku ingat yang ori lar.. sampai umah baru tau..tapi disebabkan bateri aku dah weak gila aku pakai dulu ar..tak sampai lima minit kaboom..terus tkar ori..

Tak kisah lar barang tuh dari China ker..ada yang berkualiti..contohnya henset jenama Nokia..disebabkan guna tenaga di China murah dan ramai maka Nokia berminat untuk melabur kat sana dan mengeluarkan henset di China..Melainkan henset tu ciplak dari Nokia jadi Nekea ka..hang pa pun taukan..begitu juga barangan lain..

Juga ada syarikat walaupun mengeluarkan barangan ori tetapi aku meragui kualiti dia..jika syarikat terbabit sebelum ini berpengalaman mengeluarkan barangan seperti mesin basuh dan peti ais tiba-tiba dia nak keluarkan laptop..maka kureng lar..beri dia masa untuk menapak lebih jauh baru beli..at least review dulu sebelum beli..

27 January 2011

Skodeng Despretly Nid Moar Time!!


Pernah berdepan dengan situasi we wis we had moar time..moar time with belobed one..moar time with kid..moar time with our peberet hobby watever lar..mine? I despretly nid moar time with time...hahahaha..becoz my deadline is next monday..shit!!aku cuma baru siap separuh..aku dah cuba menyepeedkan kerja aku..tapi seber lag gila babi..n i make a big paking mistake..aku terguna kadar tukaran US dollar.. mampos..kan dah sepasal nak convert guna kadar pound sterling..dua kali kerja..
Ari aku berambos awal..pukul sembilan mlm dah ghaib dah..aku biar pc on..hahaha..dari pagi hingga malam..tu lar rutin aku sekarang..
Aku tertarik dengan satu ayat yang bagi aku sangat merdu.. tadi opismate aku cakap buat setakat yang mampu..we tried eberything we can..lagi pun aku dapat kerja tuh last minit..

Skodeng Baper Ramai Yang Seiras?

Pernah dengar ungkapan ada tujuh orang yang seiras dengan kita dalam dunia nih? Tiada bukti saintipik..tapi tuh lar ungkapan yang kita dengan..kabarnya bila kita dah jumpa semua seiras kita alamat dah nak ajal dah..hahaha..well aku dah jumpa dua..aktuali 1 dalam video.. 1 lagi kat tempat kerja.. dia dah kerja situ aku pulak first day kerja..




Sekitar tahun 2007 rakan sekerja aku datang berjumpa dengan aku..dia bawak satu klip video yang ada 2 perkara yang menarik..Pertama dia tunjukan klip seks 1 pasangan..sebelum tuh dia ada cakap aku memang gila babi main dengan underage.. Kedua bila aku nampak pelakon lelaki berbakat tuh nyaris aku nak cakap FIRE IN DA HOLE!! Kalau tak hs dia aku dah campak dalam lubang jamban..Pelakon dia memang seiras dengan aku..Pas tuh abis heboh cakap aku pedo..*sigh*...aku clash gn awek aku pun sebab tuh jugak..Puas aku nafikan..at last kawan aku yang sorang lagi cakap dia kenal dengan semua adik2 angkat aku..yang dalam video tu orang lain muka jer serupa..baru depa percaya..



Ketika aku mula bekerja di sebuah syarikat menapak jer depan pintu dah kener attack dengan sowang awek..dia cakap 'kata berani nak tunjuk muka lagi'..lepas tuh macam-macam jampi serapah keluar..jantan tak guna..kaki betina..playboy..abis madu sepah dibuang..kawan2 dia tolong ngapikan lagi..ramai yang tonton dowh..puas aku cakap aku tak kenal dia..dia pulak makin menjadi..tiba-tiba dia terdiam..dia tengok belakang aku tanpa berkelip..Rupanya pakwe dia ada kat belakang aku..dia baru nak masuk kerja..hahaha seiras dowh..bezanya aku ada tahi lalat dia tak der..ari tuh gak awek dia benti kerja..soknya pakwe dia pulak notis 24 jam..kadang-kadang orang tak amik peduli perbezaan kecil facial..hahaha..mintak maaf pun dia tak ucap..



Aku citer seiras nih sebab aku ada terjumpa sesuatu..bila aku tengok terkejut beruk aku..nasib bek aku tak betul-betul jadik beruk..walau perangai memang dan dekat nak serupa..





Mereka nih seiras dengan orang yang aku kenal..Yang kiri seiras dengan kakak ex-girl aku cuma yang nih lebih ramping..yang tengah mirip adik angkat aku bezanya adik angkat aku lebih berkulit sawo matang..manja mengalahkan kucing nak beranak..yang kanan sekali mirip ex-girl aku cuma berbeza dia nih tak der tahi lalat bawah bibir..ex aku suka impress aku dengan masakan..so hari2 la makan bekal yang dia bawak..aku clash dengan dia sebab aku ada fair gn kakak dia..hu...kakak dia tak comel mcm dia..hahaha..tapi kakak dia pandai amik ati..manja n very-very naive..my peberet..

So aku terpikir wat a weird koinsiden..depa nih cuma seiras sahaja dengan orang yang aku kenal..Aku jumpa gambar nih kat forum kopitiam..Aktualy aku tengah nak cari gambar aweks2 zaman sekarang..sebab nak wat post perbezaan aweks dulu dan sekarang..tapi tak jadi sebab aku nyaris jadi beruk..

25 January 2011

Skodeng Santai..


Kejer aku banyak melibatkan networking dan internet..bila connection slow boleh jadi mental..aku tak gunakan firefox..sebab ada program yang tak boleh intergrate dengan Firefox..hmm problem..IE berat nak mampos..hu...tensen..

Skodeng Shotgun Blast..


Well..boleg berterabur pala otak..shotgun memang untuk close counter dan closed compartment (room or building)..Damage? HIGH!!

Skodeng Sebok..


BZ..aku tak ingat dah berapa hari aku tak post..kelam kabut nak siapkan kerja yang bertimbun..sebab dia aku nak bercuti selama seminggu untuk bawak wife aku ker pun pair..ntah leh siap ker tak..

22 January 2011

Skodeng Mood Aku Bercountinued..



Memang layan giler animasi yang aku dapat baru nih..eksyen memang banyak..tak mengecewakan..apatah lagi beberapa filem aksi len yang aku layan sepanjang cuti nih..sebagai ending aku cuba mematahkan serangan trojan...aku nak test system pc aku sebab aku buat dual boot Window 7 and Window XP..sebab game yang lama tak kompatible dengan win 7. So dengan sengaja aku menjangkitkan PC aku dengan trojan..XP aku naik blue screen..system crash..Win 7 boleh boot macam biasa tetapi Avast aku asyik menjerit jer..padahal aku jangkitkan pada XP..

Hm..kener remove manual..balik nanti aku akan cuba guna Kapakski Birus Removal..baru jer aku donlod..nak tengok keberkesanan..dan beberapa tool lain..aku cuma nak test jer nak wat eksperimen..Kalau aku ada masa lapang dan mood aku yang ober terlebih aku suka mengetest macam-macam..


Gambar di bawah aku pun tak tahu per yang kucing tuh wat..menari kot..













Hahahaha..kan dah penat..poyo jer lebih..

20 January 2011

Skodeng My Mood..


Yay!!!! Hari aku epi sangat..sebab dia aku dah dapat movie Gundam 00: A wakening of the Trailblazer. Dah lama aku tunggu sejak tamat season 2..Tak sabar nak layan dah nih..Semalam aku down giler.. hai nih aku up balik..fuhhh...gila ah..

Skodeng Our Daily Cycle..

Meh kita skodeng cycle harian kita..aku rasa ramai yang alami cycle nih tak kira lelaki atau perempuan..jahat atau baik...kaya atau miskin..




Bertapa malasnya nak bangun..apatah lagi selepas mengeliat..cuaca sejuk lak..bini ader sebelah lak..pergh...malas nak bangun tahap kuda kepang..




Bangun jugak..mandi..sarapan.. sambil dalam perjalanan ke pejabat mengantuk lagi..masa kerja pun ngantuk..asyik tingat bantal jer..



Tapi yang dapat bertahan..akhirnya dah segar..mana yang tak dapat bertahan ada la tu gugur kat medan bawah meja ker..kat surau ker..



Malam melalak mengalahkan pontianak..rilek la malam masih muda..bergantung kepada minat.. apa yang nak dibuat..



Kul 3 pagi mula rasa mengantuk.."weh..sok aku nak keja ..aku balik dulu ah.."





Fuhhhhh.. sedapnya tidor..leh peluk bantal bucuk lagi..Percaya ker tak cycle akan berulang kembali..


Hahaha..aku nak ilangkan mengantuk sebenarnya..kalau tak dah lama aku mengunakan hikmat menghilangkan diri aku..sampai bos aku tak tahu mana aku menghaibkan diri..

Opismate Meninggal

Banyak yang berlaku dalam beberapa hari nih..selain kerja yang bertimbun kat pejabat..hs osak..need more money..my wife give me da hint about new cloth..also need more money..she also told me new fun fair already operational..strange..for some reason i knew she want me to take her there..my mother also had a stroke attack..my father also had a heart attack..my uncle died while no body around..when my cousin back from work he already pass away several hour..my second uncle also pass away..

Latest.. my opismate died while playing futsal..semasa aku demam baru-baru ini..aku bermimpi melihat ramai orang mati..semalam aku bermimpi lagi ramai yang mati..aku tak tahu kenapa..my moral at the lowest level now..

15 January 2011

Skodeng Muda dan Tua Ada Beza..

Kenal Justine Bieber? Sehingga post ni ditulis aku cuma tahu dia idol remaja. Penyanyi.. Kenegaraan dan lagu dia pun aku yak tahu dan tak pernah dengar sebab aku tak berminat nak amik tahu..

Cuma aku curious apa atuk tu buat kat konsert? Teman cucu ker? Tapi reaksi dia tak boleh blah..hahaha..jangan heart atttack dah ler..

Owh..aku perasan compared lelaki menjerit dengan pompoan menjerit..jeritan pompoan lebih nyaring dan menyakitkan telinga..mungkin sebab high frequancy..anyway sila test telinga anda kat sini berdasarkan frequency


Aku dulu bekerja dia kawasan yang pencemaran bunyi 120 db..sekarang telinga aku pun dah kureng..ditambah faktor usia lak..120 db enjin jet dowh..balik pun terngiang-ngiang lagi sebab otak playback balik..tensen..

14 January 2011

Skodeng Ngeri


Aku dah post dah gambar nih..kat Malaysia jatuh ntah dari tingkat berapa..agaknya nih kat bilik autopsi.asanya kat soping komplek..sebab ada aku nampak gambar dari tingkat atas..tak pasti..


Kat Indonesia..mangsa kejadian rompakan dalam rumah..


Ntah..aku tak de info..




Rogol dan bunuh..cuma sebagai pesanan..berhati-hati ketika bersendirian..lelaki sangat tertarik kepada body dan wajah wanita..so jangan pakai ketat-ketat..kalau terlebih geram kot jadi macam nih ler..setiap lelaki mempunyai kebarangkalian menjadi perogol..unless dia ada kesedaran agama dan sivik..

Skodeng Keretif Giler..

You mess with da wrong brand!!



Skodeng Sangkut Lagi...

Ingat kemalangan ini yang lori tersangkut kat flyover tak jauh dari bank negara? Meh kita skodeng berapa ramai yang tahu ketinggian kenderaan masing-masing.Jawapan dia closed to zero..Yup.. kecuali bagi yang terlibat dalam industri automatif..Pomen pun tak tahu...

Tapi semua orang jelas sign had ketinggian di bawah jambatan atau flyover..4.3m something..tapi depa tahu ker ketinggian kenderaan yang dipandu? Tak kira tulisan besar mana selagi mereka tak tahu ketinggian kenderaan masing-masing kemalangan akan berlaku..



Try nih..

Komponen dia kepingan aluminium dan kabel..pakai prinsip bila dah terhantuk baru nak perasan..bila dah bunyi ktangggggg....baru depa tau dah terlanggar signboard had ketinggian..mana lebih elok..langgar signboard atau jambatan..mana yang lebih murah dan selamat?..
Aku agak bila kerap kemalangan pihak terbabit memperkenalkan signboard yang interactive..nak sue? READ THE SIGN.AGAIN N AGAIN.They did warning you!!

13 January 2011

Skodeng dsc00001.jpg

Ini adalah standard picture name bila kita ambil dengan kamera digital. Kamera digital mempunyai counter gambar terbabit yang keberapa dan dijadikan nama picture. Cuba tengok gambar sekarang yang ke berapa..aku tak pasti sama ada counter dia boleh direset ke tak..

Aktiviti masa lapang..nak tengok fisrt picture depa amik? Google kat bahagian image: dsc00001.jpg..



First Picture? Skang aku dah agak apa yang ada dalam pala otak cameraman..

Skodeng Ketika Demam.

Okeh meh kita skodeng tiga perkara yang berlaku semasa kita demam kuat..simpton nih boleh juga berlaku jika ada penyakit lain seperti cirit birit.

1. Hilang Selera Makan

Sel badan kita boleh bekerja cemerlang gemilang dan terbilang jika berada pada suhu normal.Malah enzim rasa berfungsi dengan baik pada suhu 25-37 darjah celcius.Ketika suhu tinggi sewaktu demam deria rasa hilang keupayaan akibat kekurangan enzim pada lidah dan gagal menghantar respone kepada otak..so ni kira lost contact la nih.Bila otak gagal register maklum balas dari lidah dan sekutunya maka otak pun kata WTF!!So keinginan untuk makan berkurangan..

2.Muntah

Muntah adalah salah satu tindakan protective badan dalam sesuatu situasi. Di kawal oleh Medulla Oblogata (sila google) bahagian otak yang mengawal dengupan jantung,kerlipan mata dan fungsi badan yang fully auto(dengupan jantung) atau semi auto (pernafasan atau kerlipan mata).Contoh keadaan yang melibatkan muntah mabuk laut, dadah, cirit birit demam kuat dan lain lain.Tiada cara untuk menyembuhkan muntah sebab dia kan berlaku berulang kembali. Kita cuma ada ubat untuk depress sel saraf agar berhenti menghantar isyarat kecemasan ke otak. Tetapi ubat terbabit bukan menghentikan isyarat terbabit.sebaliknya megurangkan keberkesanan saraf menghantar isyarat..So otak pun register siaran tergendala.

3.Badan Lemah

Semasa kita demam sel dalam badan kita berada dalam keadaan safe mode.Pengeluaran enzim berkurangan secara mendadak dan sel tubuh berfungsi pada tahap minima. Ini disebabkan semua main resource digunakan untuk menentang jangkitan kuman.Semasa darurat Sistem Pertahanan Badan mengambil alih dengan Cytokine (jaringan saraf) bergiat aktif untuk memperlahankan aktiviti fizikal termasuk supresskan otot,aktif kan sleep mode dan hilangkan selera makan (Safe mode)..sebab more food meaning more work for body..come on this is darurat!! Divert all Energy to Immune System untuk melawan jangkitan..kehilangan tenaga ini tidak boleh dikawal kerana Sistem Pertahanan Badan telah membuat rampasan kuasa..Yup.. better let them handle or You Died!!


P/S Macam nih la nota yang aku tulis dalam Makmal dulu..Aku ingat Cytokine sebab dia sama bunyi dengan Stokin hahaha. Sekarang dah paham ker kenapa kita muntah,hilang selera makan dan selalu nak tidur semasa demam?

Skodeng Sk8 Ganas

Too bad..bukan real life..kalau tidak mesti ganas..kalau leh masuk after effect lagi masyuk...

12 January 2011

Skodeng Demam

Aku baru jer kebah demam..setakat demam selsema kacang putih jer..siap kunyah-kunyah lagi..tapi masalahnya demam kuat nih memang tak tahan..Lain dari demam selsema. Hilang selera makan secara mengejut..Langsung tak rasa apa walau makanan tu peberet kita.Rasa lemah badan dan selalu nak berehat dan tidur.Rasa gelisah..pernafasan meningkat..badan rasa panas bila di sentuh.Fikiran pun kacau bilau..

Suhu badan aku mencecah 39 darjah celcius.. Roti Gardenia enam posen tuh boleh tiga kali makan..boleh tahan tiga hari..sepanjang tiga hari nih aku lum lagi menjamah nasi kecuali sebiji roti tu..

Problemnya aku duduk berseorangan di Shah Alam..wife dan family aku di kedah..so sakit sorang2 lar..aku tak gitau kat family aku sebab nanti depa bimbang lak..Cuma lagi dua bulan jer lagi..lepas tuh aku berpindah ke Kedah..

Updated:

Tadi aku teringin nak makan laksa..kena semangkuk aku terus balik..on da way aku terus bantai muntah..apa yang aku makan terus keluar balik..wat a waste..pas tu baru aku teringat bila baru lega demam tak boleh terus makan makanan pejal sebab perut akan reject balik..kalau perut boleh berkata-kata mesti dia bantai aku balik.."woi mangkuk baru lepas demam teruih nak melantak.agak-agak la bagi perut warming up dulu!!"

Dan aku bernasib baik perut tak boleh berkata-kata..kalau tak misteri jadinya..

09 January 2011

Skodeng Nak Tengok Muka Poyo?

Ini dia muka poyo.. hahahaha..cute!!


Skodeng Malas


Apa itu MALAS. Malas adalah satu sikap atau sifat. Negatif atau tidak bergantung kepada perception seseorang.Malas mandi adalah sifat negatif. Malas nak pergi beli rokok adalah positif.Bergantung sama ada mendatangkan kebaikan atau keburukan.

Secara mendalam malas adalah perilaku manusia yang tidak mahu mengerjakan suatu perbuatan atau pekerjaan.Berpunca dari desire kita.Nak ke tak nak.Sikit benar orang yang berubah atas kesedaran diri. Tapi jika ada push atau sokongan dari orang lain..ia akan berubah..

Sebagai contoh gambar di atas. Agak-agak apa yang berlaku?

1.Dia Malas
atau
2.Dia geli-geleman.

Kalau dia rajin dia akan buang bangkai tikus dulu baru roll cat..Tapi kalau dia memang geli dengan bangkai tikus dia memang tak buang..dah ler busuk..tapi dengan sedikit usaha dan push dari orang lain perception dia akan berubah dan dia akan buang bangkai tersebut.Bukan senang nak jadi rajin tapi tak susah nak jadi malas..so help la orang yang malas..push kawan-kawan yang malas..jangan push masuk gaung sudah la..

Skodeng Yang Tak Normal

Zaman dah berubah..malah boleh jugak kita kata kita dah berbalik ke zaman Nabi Luth..

KISAH NABI LUTH AS bgh 1 NABI LUTH adalah anak saudara dari NABI Ibrahim. Ayahnya yang bernama HASan bin Tareh adalah saudara sekandung dari NABI Ibrahim. Ia beriman kepada bapa saudaranya NABI Ibrahim mendampinginya dalam semua perjalanan dan sewaktu mereka berada di Mesir berusaha bersama dalam bidang perternakan yang berhASil dengan baik binatang ternaknya berkembang biak sehingga dalam waktu yang singkat jumlah yang sudah berlipat ganda itu tidak dapat ditampung dalam tempat yang disediakan . Akhirnya perkongsian Ibrahim-LUTH dipecah dan binatang ternakan serta harta milik perusahaan mereka di bahagi dan berpisahlah LUTH dengan Ibrahim pindah ke Yordania dan bermukim di sebuah tempat bernama Sadum. Sambungan dia tengok kat link bawah..

http://nur-addin.blogspot.com/2006/09/kisah-nabi-luth-as-dan-kaumnya.html

Banyak kisah yang boleh dijadikan pengajaran..cek ler..kat link di atas..best..




Kalau yang di bawah betina..di tengah jantan dan yang atas jantan..maknanyer yang atas tu gay la..SAY NO TO BONTOT!!

Skodeng Mandi!!

Baper kali kita mandi dalam sehari?Normal tiga kali sehari..tapi banyak orang yang mandi 2 kali sehari..pagi sebelum pergi kerja dan selepas balik..tapi ada jugak sekali sehari..sebelum pergi kerja..balik tak mandi..Mandi dengan air sejuk (bukan dengan air ais..itu menjahanamkan badan) mendatang kebaikan kepada kesuburan..boleh mereleasekan tension..mengurangkan tekanan darah tinggi..menyegarkan badan..meningkatkan sel darah putih dalam badan..banyak kelebihan mandi menggunakan air sejuk..aku baca dalam satu artikel studies kat U.K link dia aku tak ingat..

Kalau pakai air panas pun mendatangkan kebaikan jugak..tapi jangan yang tengah mendidih mengelegak..kalau nak kojol try lar..menggunakan air panas akan membuatkan liang pada permukaan kulit membesar dan senang membuang kotoran dan minyak..meningkatkan daya imun kita..darah pun laju jer mengalir..
Suhu air 38-41 darjah celcius akan merangsang jantung bekerja bermati-matian mengepam darah..yer lar body kita auto coolant..sihat jantung sihat ler tuan dia..try ler..pagi guna air panas petang air sejuk..Jangan dok gedik nak mandi pada suhu 42 darjah ke atas..kalau nak jugak jangan lebih dari tiga minit..nanti badan overheat terus demam..siyes ni..sesetengah orang boleh bertahan ada yang tak..pendedahan badan pada suhu yang tinggi dalam tempoh yang lama boleh membawa maut..



Masa aku kecik2 aku jerang air untuk mandi..sebab cuaca waktu dulu lebih sejuk..and me alergik to sejuk..orang kedah kata sejuk gedi..


Cukup poyo bila setiap kali nak ke sekolah kena panaskan air dulu..



Bila kena air panas baru rasa segar dan tak mengantuk..by da way bapak mentua aku nak bagi hot shower..segan la pulak nak amik..hahaha..



Ada jiran sebelah rumah aku masa kecik2 sebelum ke sekolah ayah dia terpaksa kejar dia keliling rumah..kadang2 sampai dalam bendang pun dia terjun..kes tak nak mandi pagi..dia sebut taugeh sebagai toje..tak tahu ler naper..




Me? I'm cool..sekarang nih pagi2 tak payah panaskan air..tapi kadang-kadang ada jugak bunyi ketak-ketak dia...terutama jika hujan awal pagi..

07 January 2011

Skodeng Dulu dan Sekarang

Pernah tak terfikir nak cenggini..cool..sok leh tunjuk kat anak-anak..ini abah..ini untie..ini.. bla bla bla..blast from the past!!

Skodeng Isu Karam Singh Walia

Benarkah KSW menghina Melayu?Ada ker perkataan yang menunjukan beliau menghina Melayu dirakamkan dalam video yang tersebar? Kenapa ada video beliau dipaksa meminta maaf sahaja?Kenapa tiada video keseluruhan dari mula? Adakah beliau mabuk? Ada ker orang bawa dia menjalani ujian alkohol.Ada ker botol arak kat atas meja?Kat restoran mana? Kenapa ada ramai melayu kat situ?Adakah terdapat pemilik restoren Melayu kat situ?Adakah dia minum minuman alkohol sebelum dia datang ke tempat kejadian.Siapa oarang yang memaksa dia meminta maaf?Adakah dia orang Melayu sejati?Adakah orang terbabit belajar pendidikan Moral?Banyak lagi persoalan yang bermain difikiran aku..itu cuma sebahagian sahaja..

Yang aku nampak..

1.Tiada botol arak atas meja.
2.Rakaman cuma menunjukan dia dipaksa meminta maaf.

Tapi ramai pengkomen video nih bersikap terbuka. Kita perlu ingat apa yang kita nampak dan dengar tak selalunya melambangkan kebenaran. Think wisely..

Skodeng Break Your Neck

This is a legal sport..tapi risiko giler..kot2 la ada mat rempit yang nak menglibatkan diri dalam sukan nih..setakat willy tu tak leh lawan lagi la..try thiz.. owhhh..depa nih memang dah pro..tapi accident saper nak duga kalau miss calculation..tapi ada lagi sport yang risk tinggi..







Jeremy Lusk..seorang motorist freestyle terbunuh dalam satu pertandingan di San Jose pada Febuari 2009.Mengalami kecederaan pada kepala dan pendarahan otak dan meninggal dunia akibat kegagalan pernafasan. Pemegang pingat 2 pingat emas dan satu perak.. He died with honour and his fan mourn for the lost..Mat rempit kiter? hahaha masing-masing ada tangapan sendirikan..bagi mat rempit itu menujukan kejantanan mereka dan keskillan..bagi orang awam lain ader yang menyampah giler..ada yang suker..

06 January 2011

Skodeng Pilot Drift

Iklan yang super kreatif...serius aku bantai gelak..dah lama aku tak ketawa..tak boleh blah bila tengok pilot layan drift..race siap wat 360 burn..otai giler..enjoy..hahaha..tak boleh blah..

video

Skodeng 2 Many Thing

Wife aku baru jer pulih dari kemalangan..sendiri jatuh sebab ada tumpahan minyak kat jalan..so sok aku adakan kenduri cikit kat pejabat..hari nih aku dapat khabar anak sedara aku kener rempuh gan keter..tapi disebabkan dia sempat melompat dan mengkarate keter terbabit dia cuma terseliuh tangan..(actually keter terbabit sempat brek dia cuma cedera kat tangan jer) that my napew..

Aku baru je rembat hardisk 1 Tera. Sebab dia hardisk aku sekarang terdapat bad sector..damm..So aku kener buat backup sebelum aku buat low level scan..Aku guna SpinRite jika ada masalah hardisk problem..Here da tip..never used your hardisk totally..contohnya jika capasity hardisk 500 giga cuma guna dalam 300 giga..sebab dia inner plate hardisk read and write perlahan pada hujung capacity..and please enable S.M.A.R.T(Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) dalam BIOS untuk mengesan imminent hardisk failure..so data anda tak hilang disebabkan hardisk rosak mengejut..Anyway kegemaran aku sekarang ialah menonton Motorcross..enjoy..


03 January 2011

Skodeng Me Is Beck 2 Wok.. Holiday Is Pinish..

Cuaca kat Kedah..pagi panas..dapat tanned kulit cam mat saleh..petang hujan..huuuuu..benda yang aku alegik kalau waktu hujan adalah kilat..kat tempat aku dah ada kematian disebabkan kilat..

Sama ada tengah menunggang motor..membajak sawah..atau berjalan-jalan..you know kat tgh2 sawah padi kiter jer paling tinggi..pokok tinggi2 berkedudukan berselerak..Kalau kilat memancar tuh jangan dok perasan nak say chezee..take kaber lar..flash camera dengan kilat mendatangkan efect yang lain..flash camera mencerahkan gambar..kilat menghitamkan anda di dalam gambar atau di luar gambar..

Masa tu lar kita rasa bertapa daifnya kita..wait ada lagi cuba layan nih..nescaya akan bertambah daif dan kecil lagi..set full auto sit bek n wach da sow.. ini link dia