PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





25 July 2010

Skodeng No More No Less Part 2



Pejuang kebebasan berehat manakala seorang lagi di atas meninjau keadaan.


Menerima taklimat..kelebihan bergerak dalam kumpulan kecil adalah sukar dikesan pihak musuh,senang berundur selepas menjalankan serangan dan less casualty but effective.





Senjata yang menjadi pilihan adalah buatan rusia. AK 47 dan RPG.Ada juga ahli kumpulan yang megunakan Dragunov (sniper rifle) atau LMG (light machinegun).

24 July 2010

Skodeng Your Choice

Aku boring sangat malam nih..so aku layan ler video yang aku donlod.Salah satu dia iklan keselamatan jalan raya dari thailand..Kretif dowh..sedar tak sedar kita ada pilihan dalam apa yang kita buat..dalam iklan nih dia tekankan pilihan yang kita boleh buat..memang jelas sangat mesej pilihan yang ada..YOUR CHOICE!!

Wife aku selalu kata aku membebel kat dia..Selalu sangat dia tak buckle seat belt..Bila aku naik keter sengaja aku tarik-tarik selt belt berulang kali nak bagi klu..dia tak perasan gak..last sekali aku ucapkan ayat power aku..jampi serapah lar apa lagi..

Bacaan dia mudah sajer..Hai mambang selt belt..mambang purse bawah seat..mambang minyak..mambang lock pintu..mambang kunci rumah..mambang paip air..mambang tutup suis dalam rumah..

Skang nih dah ok dah bila aku ajar dia jampi tuh..Purse wajib sama sekali letak bawah seat driver atau seat penumpang..agar tak mengoda peragut..Lock keter penting jika berhenti kat simpang..yang lain pun kener tengok jugak..mana nak tau paip air tak tutup ker..suis iron tak tutup ker..Jangan sekali-kali menayang beg tangan dalam raga motor walaupun dalam tuh cuma ada 30 posen..sebab kalu aku jadi peragut dispose or disable mangsa menjadi pilihan aku..better them than me..semua orang ada peluang nak jadik penjenayah..tapi dalam masa yang sama semua orang ada peluang pilih jalan yang baik atau jalan yang salah..bagi aku..biar lar aku kejer yang halal..matlamat aku adalah hidup dengan tenang dan mati dalam keadaan baik..peragut tak tahu pun jumlah wang dalam beg tangan..depa cuma gamble jek..cara yang baik adalah letakan beg tangan di bawah jaket atau baju hujan di dalam raga motor agar tak kelihatan di mata kasar..Kalau kener ragut salah mangsa sendiri kerana megujudkan peluang bagi peragut..dah tayang sangat beg tangan dalam raga motor..depa cuma amik kesempatan jek..lepas tuh pakat-pakat salahkan peragut sebab jahat sangat..KECUAIAN MEMBAWA PADAH!!

Lagi pun sekarang seawal 12 tahun budak-budak dah jadi penjenayah..meskipun curik motor..Mungkin kos sara hidup dan kehendak nak miliki gadget seperti hanpon,ps 3, ps 2 dan macam-macam lagi..

21 July 2010

Skodeng Pencuri kabel

Aku tak pasti kat mana kejadia ini berlaku..Tapi aku suka kalau gambar macam nih di buat poster di kawasan pencawang TNB..hehehe..Anu dia naik semasa saat kematian..aku ada terbaca artikel tapi dah ingat-ingat lupa..aku tak nak gitau takut salah lak.. so cari lar dalam google..




20 July 2010

Skodeng Faster Than Light (FTL)

Dalan citer fiksyen angkasa lepas tak kira Star Trek ker,Star Wars ker dan lain-lain yang seiras..FTL (faster than light) adalah imaginasi untuk engine kapal angkasa..sesetengah movie macam Star Trek guna panggilan Warp Drive..Star Wars panggil Hyper Drive..Macam Babylon 5 dia guna Jump Gate..Ada filem lain yang guna wormhole..aku lupa citer aper..

Dalam Star Trek pergerakan bintik putih semasa warp adalah kononya bintang..memandangkan pergerakan kapal terlalu laju melebihi laju cahaya seolah-olah bintang itu bergerak kebelakang..dalam star wars.. garisan memanjang dilihat diluar mewakili after image bintang(kapal laju terlampau lar tuh)..paham tak?

Ader lagi engine seperti IP (Interplanetary Drive) kurang dari kelajuan cahaya..Atau Anti gravity drive..hehehe semua nih cuma fiksyen jek..

Porche sama sekali tak dilengkapi dengan FTL..so jangan ler bawak lelaju..Malah pengeluar dia tak jugak melengkapkan dengan deflector shield..so kalau bertembung dengan kereta lain penyek lar..







Aku suka picture nih..perasan tak mata dia yang seolah-olah merenung jauh..seperti mengintai pun ada gak..













Skodeng No More No Less Part 1

Bila aku wat post nih..aku rasa seronok..teruja..rasa berdebar-debar..rasa macam dah jadi milionere..rasa syok sesangat..sebabnya pejuang kebebasan nampak kecoolan sangat..senjata mereka yang dah usang berkarat..rata-rata aku tengok mereka mereka bersih..tenang aku tengok..senjata kebanyakan buatan russia ada jugak yang buatan US hasil rampasan semasa pertempuran..


Cool!!!!!Riak muka yang bersih..sejuk mata memandang..

Pejuang kebebasan biasa bergerak dalam kumpulan yang kecil..agar mudah pergerakan dan senang mengatur persembunyian sebelum ambush..yer lar dah lar tentera musuh mengunakan peralatan tentera yang canggih..taktikal mesti ader beb..


Ada jugak pejuang kebebasan ini dari negara luar..bukan dari warga tempatan negarayang bergolak..


Laporan media barat mengambarkan angka korban yang sikit di kalangan tentera penjajah..hmmm...betul ker?Okey nih sikit jer..nanti aku upload lagi..ader lagi...

16 July 2010

Skodeng hole in one.

Sakit tok sah nak cakap ler..tulang paha memang dah hancur.agaknyer lar..macam mana ajadik macam nih aku pun tak tahu..tak terpikir lak..aku ada banyak lagi draft yang aku tak release lagi..tapi sekarang aku nak tumpukan picture dari Iraq dan Afghanistan..tengah survey lar nih..aku nak ubah pandangan semua orang jangan sangka keter kebal dia kebal..kener gaya lumat dikerjakan pejuang kebebasan (no terrorist) so tengah serve la..




08 July 2010

Setelah berminggu aku sakit gigi,akhirnya aku serender..dh wat temu janji gn dottor. Kener lar cabut jugak.Nasib baik free..aku pernah kener operet cabut gigi dengan bil 500 ringgit. Well aku tetap bersyukur sebab walau nak cabut satu lagi..aku masih ada banyak lagi gigi..






Rajin-rajin lar berus gigi..tapi jangan lupa floss sekali..aku tak floss lar yang jadi macam nih..sakit woo..

06 July 2010

Skodeng Malas..

M.A.L.A.S

Skodeng Salah Gigit

Aku sakit gigi dah banyak ari..so mood aku memang down giler..actually aku salah aku gak kunyah daging import..tahu lar daging import ibarat tayar..tapi daging tuh lar peberet restoran..Well compared dengan beruang nih kira aku bernasib baik lar...dia gigit life wire.. jadi arang ler gigi dia..




Skodeng Si Kucing Malang.

Jangan ditanya macam mana ular boleh ada kat atas tuh.Aku biasa juga tengok ular panjat dinding.Hanya mengunakan sisik dan kembang kuncup otot perut jer.Kucing yang comel..kucing sangat tertarik kepada benda yang bergerak..so kali nih malang sangat nasib dia..benda yang dia admire sangat adalah benda yang deadly..mengingatkan aku kucing aku yang dipatuk ular..sempat jugak dia balik pas tuh mati depan pintu umah..



04 July 2010

Skodeng Aku malas lagi...

Aku tiber-tiber jek jadi malas nak mampus biler aku dapat bil sejumlah mencecah 4 angka..Bila aku col center depa cakap ader kesilapan bil..hoh?? Walau depa ngaku aku masih lagi malas yang amat..ilang mood..letih dengan berulang alik 400 kilometer..Alangkah bestnyer kalau 400 km jadik 400 milimeter..Adoi lar..

Skodeng Aku Kemalasan..