PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





31 May 2010

Skodeng WAU

Kedah kalau musim angin timoq memang best giler..dengan angin kuat..nyamuk pun kurang..yer lar musim kemarau air pun kurang..tak kan nyamuk nak bertelur atas pokok..malam-malam angin bertiup laju..perghhh..ada bau sawah yang kering..suasana yang sejuk..masa tuh akan nampak lar wau atau layang-layang di langit..

Maka banyak lar wau yang tersadai kat line elektrik..maka tali wau selalu melintang jalan..biasa tali wau menggunakan tali yang berwarna hijau tu..memang kuat giler..kalau tak berhati-hati semasa main wau memang dia akan potong tapak tangan macam pisau..

Bayangkan orang yang nek moto waktu senja nak pi surau terlanggar tali yang melintang jalan..memang kener kelar leher..aku pernah kener tak der pape lar..bawak slow jek..tapi kenalan sekampung aku terbunuh sebab terlanggar talian elektrik yang merentangi jalan..
Mengalami kecederaan parah di leher dan meninggal di tempat kejadian..











Skodeng sempat lagi peluk bantal.

Satu cara yang popular orang membunuh diri adalah dengan ubat secara berlebihan terutama ubat tidur..kat Malaysia ubat tidur adalah ubat kawalan..pengambilan adalah atas nasihat doktor jer..

Mengingatkan aku..dulu aku pernah telan panadol 20 bijik sekaligus..nak high lar..lagi pun dah orang ajar..aku bodoh lagi..tak der pengetahuan..tak tahu pun panadol mampu membunuh..tapi alhamdulillah aku tak expired walau oberdoz..tobat dah tak nak wat lagi..dah diberi peluang bernafas lagi, aku sangat-sangat hargai.. Skang nih sakit pala aku tak ambil panadol..aku picit belakang leher atau minum 100+ atau aku tidur bagai nak giler..lagi selamat..cuba ler..








Gambar nih dah lama berlegar-legar dalam emel. Mercun termaktub dalam akta bahan letupan. Setiap kali musim perayaan ada saja mangsa akibat kecuaian, mercun buatan sendiri atau missfire. Mungkin ramai yang tak tahu mercun mampu membunuh selain sangat efektif menghilangkan jari..setakat roti jari yang hilang tak per..nih jari yang real..

Tak lama lagi dah nak raya..jangan main mercun..mangsa-mangsa biasanya akan bercakap 'tak per lama-lama sekali nak main' atau 'jangan isau tak der pape lar' tapi bila dah jadi len pulak katanya..'adoi lar!!!' (kalau bernafas lagi lar) yang pernah kener memang serik dah..yang belum kener bila lagi nak sedar? Aku pun main gak..tapi setakat roket atau bunga api ja..kalau tak meletup dia punya pasal lar wat pa nak pergi amik tengok pas tuh check..aku bukan pakar pemusnah bom..lagi pun aku masih sayangkan jari aku dan nak guna untuk korek idung..uihhh sedap..








Skodeng penyek lar

Berhati-hati lar dengan bas sama ada yang sedang bergerak kat jalan raya,dia tengah nak gostan, atau yang tengah nak parking..Bas mampu membunuh dengan cara yang tragis sekali..








Skodeng oberdoz

Jangan terlibat dengan dadah!! Dadah mampu merosakan hidup dan anda mungkin akan expired dengan cepat..Kalau nak high sangat upah kawan tolong lempang..kot-kot boleh pening..





Skodeng bunuh diri..

Orang bunuh diri guna senjata api macam-macam style dia..ada yang letak pistol bawah dagu,tepi kepala dan dalam mulut..aku tak jumpa lagi lar orang bunuh diri letak muncung pistol dalam lubang hidung atau lubang telinga..tapi ada orang korek hidung pakai pengerudi bosch..

Apa-apa pun jangan bunuh diri..tak baik sangat-sangat..kalau gatai sangat nak mati pergi selamatkan orang yang terperangkap dalam bagunan terbakar..selamatkan orang sesat dalam hutan..jadi medic kat medan perang..atau kerja yang 110% risiko terbunuh..baru stylo..



Skodeng syiap!!

Syiap loghat kedah untuk menyatakan kener kelaq (kelar) dengan pisau..ala loghat kedah pun macam citer tamil gak.. ada efek lebih..







Skodeng Bulleyes...direct hit!!

Banyak hari aku kenot update sebab intenet slow giler-giler. Siput babi pun laju lagi..tm tenet cakap ada cable dasar laut yang rosak..hmm adakah kapal selam us menjadikan cabel tenet sebagai sasaran latihan atau mereka dengan sengaja mengheret cabel ke sana sini sehinggakan orang nak repair pun kener cari merata-rata.

Nama dia Julio Apricio. Berlaku pada bula May lepas..arghhh baca kat sini ler nak taip pun lag giler-giler..


26 May 2010

Skodeng Bantuan Kepada Koperal Jenain.

Keluarga Koperal kita, Saudara Jemain Bin Subi beberapa kali menolak dengan penuh hormat dan terharu usaha pembaca blog ini untuk turut menghulurkan sumbangan kepada mereka.

Saya yakin, mereka di dalam keadaan keliru, tertekan dan hilang punca dan paling tidak ada secebis rasa dikhianati.

Bagaimanapun semalam, saya telah diberi kebenaran untuk menggerakkan satu bentuk kutipan bagi membantu keluarga Koperal kita bagi mendapatkan keadilan.

Apabila Koperal Jemain Bin Subi didakwa di mahkamah, kos untuknya mempertahankan dirinya dan juga untuk beliau mendapatkan keadilan tidaklah percuma. Berapa kali kita dapat melihat betapa mahalnya kos untuk menuntut sebuah keadilan di dalam mahkamah. Ada yang terpaksa berbelanja berjuta. Di dalam filem saya Persona Non Grata dahulu, saya ada menjolok bahawa, ‘keadilan (di mahkamah) hanyalah untuk mereka yang berada’.

Saya yakin, jika Koperal Jemain Bin Subi menggadaikan segala-galanya yang dimilikinya untuk menanggung kos mendapatkan keadilan di Mahkamah, beliau sudah pasti akan tidak berlaku adil kepada isteri dan empat orang anaknya.

Di dalam rayuan saya kepada Keluarga Koperal kita, saya berkata, ‘hari ini ramai yang mahu bersama mereka tetapi perjalanan ini baru hendak bermula, satu hari nanti, di penghujung perjalanan itu, hanya mereka yang tinggal untuk menempuhinya.’ Itu adalah lumrah.

Kita sendiri mungkin sudah terlupa dengan Koperal kita waktu itu. Maka hari ini, sementara kita masih ingat bahawa Koperal kita akan terpaksa berdepan dengan keadilan di Mahkamah dan sementara kita ingat beliau terpaksa berdepan dengan jentera Jabatan Peguam Negara serta diperhatikan dengan begitu ramai peguam dan ahli politik yang secara percuma menggadaikan diri mereka untuk keluarga Arwah Aminurrasyid Amzah, Koperal kita hanya ada kita.

Arwah Bonda saya pernah berpesan, “rezeki yang turun pada kita tu, tidak semua untuk kita, sebahagiannya untuk orang-orang lain yang diamanahkan melalui kita…”, mungkin ada sebahagian untuk kita gunakan supaya dapat kita jelaskan kepada pihak Polis DiRaja Malaysia, Penjawat Jawatan Awam, SPRM, BOMBA dan lain-lain bahawa,

“Melakukan kesilapan sewaktu menjalankan tugas adalah lebih produktif dari malas melakukan tugas kerana takut melakukan kesilapan.”

Seorang yang rajin bekerja akan lebih mudah terdedah kepada melakukan kesilapan berbanding dengan orang yang tidak melakukan kerja.

Insiden ini hendaklah menjadi penanda aras buat pihak berkuasa untuk memastikan kesilapan dalam melakukan tugas dapat dikurangkan tetapi bukan dengan kaedah yang merendahkan moral penjalan tugas.

Anda boleh bersama saya dengan menghulurkan sumbangan anda ke,

JENAIN BIN SUBI, MAYBANK 162106273888


Tima kasih kepada kickdefella kerana mengerakan usaha dalam membantu Koperal Jenain.Sumber post dari kickdefella

24 May 2010

Skodeng Woah!!!!

Firstly aku pon tak tahu kat mana video nih dirakam. Tapi jika orang bertindak macam nih maksud dia memang depa marah sangat-sangat lar..kita boleh melaksanakan hukuman bunuh dengan apa cara sekalipun asalkan kematian berlaku dengan sepantas mungkin.

Tetapi membakar manusia secara hidup-hidup sememangnya dilarang keras dalam Islam. Bila aku upload gambar macam nih bukan bermakna aku suka tengok sambil melompat kegembiraan..aku nak berkongsi bersama agar kita ambil ikhtibar tiada negara yang dijajah dengan ketenteraan akan aman.. tak kira dijajah untuk meluaskan jajahan,nak bolot hasil bumi atau nak bebaskan negara terbabit dari diktator kemudian nak terapkan demokrasi semacam yang berlaku di Iraq..Kita ambil pengajaran dari kesilapan orang lain..

video

Baru-baru nih aku nek eskalator..semasa aku kat eskalator tingkat 4 aku tengok bawah..mula ler aku rasa pening giler-giler sebab aku gayat..kemudian aku terbayangkan apa akan jadi kalau eskalator tuh runtuh masa aku nek..mesti poyo giler dan tragis jadiknya..lagipun eskalator sebelah tuh dah dibuka step dia untuk dibaiki..lepas membeli belah aku turun pakai lift..nasib baik lar aku tak pikir cabel lift putus kalau tak cam maner aku nak turun lak..macam hampeh kalau orang yang gayat nih..dulu aku ok..setakat berpuluh-puluh tingkat tuh celah gigi jek..no fear..tapi sejak traged aku kemalangan tuh terus phobia..

Skodeng why me?

Nasib bek lar nih panah mainan..tapi reaksi baby tuh macam menunjukan dia tidak merelakan..lols..





23 May 2010

Skodeng SWAT vs Samurai

Nak tengok benda macam nih google lar TRU TV..show dari US..leh gak try Scare Tactic jugak show dari US..


Skodeng House of the dead

Pernah men game nih..cuba layan versi show japanese..lawak syialll... Nama pengacara nih Jinnai Tomonori..youtube ler nak tengok yang lawak len lak..



22 May 2010

Skodeng TETRIS!!!

pernah men tetris tak? game yang popular masa aku zaman sekolah rendah..tapi hanya anak orang kaya gn golongan sederhana jek mampu beli..RM 50 masa tu macam 500 bagi aku..sebab belanja sekolah aku pun 3o sen jek. Skang nih 500 macam 5 sen la pulak..melampau-lampau mahal barang sekarang..

apa pun enjoy show dari jepun yang kreatif dan lawak giler..



16 May 2010

Is this a new tech? Fighter seem take off from under water..actually it a Trident missile launch from submarine.. Some one edited, so it look like fighter. Teknologi SRB (Solid Rocket Booster) memang ada tetapi nampak macam poyo jer nak attach SRB pada body fighter.Lagi pun aircraft carrier kan ada..

video

Skodeng FREEZE!!!

Macam-macam pesyen kalau nak sembunyikan mangsa bunuh..campak dalam laut,masuk dalam freezer,tanam dalam semen dan banyak lagi lar..sesetengah pembunuh memang sengaja buat macam tuh sebab nak peningkan kepala pakar forensik kumpulkan bukti.

Yup.. malam nanti jangan lupa pastikan pintu tingkap ditutup.dengan baik. Jenayah pecah rumah sekarang sudah melibatkan kehilangan nyawa dalam menghapuskan saksi.










Skodeng half of it

Yay...Pc aku selamat menjalani pengformatan. Kalau guna Vista atau Window 7 memang kejap jek nak install. Tapi better guna 7 sebab aku guna 7 memang stabil.Aku format sebab kener spyware dengan virus mungkin sebab aku bypass firewall window dengan ISP aku. Aku dah tak suka nak pakai XP sebab bila format 500 giga hardisk sangat lambat dan nak install OS makan masa yang lama.

Lagipun dengan directx 10 memang seswai untuk gaming..cool..

Harap-harap gambar yang dipaparkan menimbulkan keinsafan dan timbang rasa kepada pemandu dan pengguna jalan raya. Pejalan kaki pun dikira pengguna jalan raya gak.






Kalau nak speeding giler2 men lar Need for Speed. Siap boleh langar polis lagi..bukan takat tuh jer nak nek keter aper pun tak per..tapi jangan la nko orang langgar polis kat luar betul-betul lak..barai perut kena dengan MP5.


15 May 2010

Skodeng Bila Hati Menjadi Batu.

PERINGATAN!!!!! GAMBAR YANG DIPAPARKAN ADALAH SANGAT EXTREME DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.

WARNING!!!!!!!!! PICTURE YOU WILL SEE BELOW ARE VERY GRAPHIC AND HORROR


Benda alah ini pun boleh dijadikan senjata..Oh yer tak tahu pulak bila lagi aku nak psot..sebab aku nak format pc..


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-