PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





31 March 2010

Skodeng..free jer..

skodeng animation kuul

video

Skodeng kener karan live.

video

Skodeng kener sebat.

Kalau tak nak jadi macam nih jangan jadi penjenayah.



Skodeng bunuh diri yang FAIL

Skodeng face of death




Hargailah nyawa anda

Skodeng notice.

Skodeng bunuh diri pakai gergaji..


Jarang orang guna cara nih. Tak tau sebab apa.Mungkin susah kot tengok jer mesin dia besar gedabak tuh..

Skodeng shotgun blast.

Pernah tengok kesan kena tembak dengan shotgun? Kalau kat movie jarang kita nampak shotgun tembak kat muka. Jadi kita miss la nak tengok macam mana kesan dia. Apa-apa pun jangan membunuh diri mengunakan shotgun. Jangan bunuh diri langsung. Kalau nak bunuh jugak pergi bunuh nyamuk. Ada gak faedah dia.



Sebab kematian adalah sebab otak dia gagal berfungsi.

Yer lar. Kalau dia waras dia tak buat macam nih lar.

30 March 2010

Skodeng kencing tikus..membunuh?

Yeah.. kencing tikus boleh membawa maut..Ini adalah pengetahuan asas. Kalau belum ada yang tahu aku explain. Leptospira adalah bakteria yang terkandung di dalam kencing tikus. Ia boleh mencemari air, peralatan dapur, tin minuman yang berada di super market. Terdapat kejadian pengguna yang meminum minuman tin maut apabila tin tersebut dicemari kencing tikus..

Pembawa bakteria ini adalah tikus liar dan beberapa jenis haiwan lain dan bukan tikus belaan macam hamster Jika terkena kencing tikus sila basuh dengan sabun dan air yang banyak. Bakteria tidak dapat menembusi kulit melainkan melalui luka atau melalui saluran pemakanan. (read:makan ler)

Sila wiki untuk tahu lebih lanjut atau ke laman web di bawah..Aku cuma tahu asas jer..bukan bidang aku. Tapi aku suka sangat nak ingatkan prevention lebih baik.. Terdapat beberapa jenis haiwan dan serangga yang sama ada mempunyai selfdefense atau sebagai pembawa bakteria berbahaya kepada manusia.

http://www.wormsandgermsblog.com/tags/leptospirosis/

Skodeng rimau yang gila meroyan.

Kisah dia berlaku kat zoo California,US. Seekor harimau betina melahirkan tiga anak yang mengalami komplikasi dan anaknya mati. Harimau betina nih semakin pulih secara fizikal setelah melahirkan anak. tetapi mengalami kemerosotan mood pendek kata monyok lar dan zoologist mengatakan harimau ini depress dengan kematian anak dia.

Jadi mereka cuba mengantikan anak dia dengan anak rimau lain tetapi gagal kerana pihak zoo lain pun tak mempunyai anak rimau. Jadi option mereka adalah mengunakan anak babi dan dipakaikan dengan kulit rimau. Dan dengan senang hati rimau tuh terima sebagai anak angkat. Binatang pun ada naluri keibuan..






5 ekor jer


Senang hati lar..Apa yang dia rasa bila anak angkat dia cuba bermanja..aku cuma boleh agak dari muka dia..dia rasa tenang lar..


Masing-masing bersantai...




Aku tak dapat bayangkan bila dah besar jadi macam mana..


29 March 2010

skodeng simbol smiley

Selalu kiter nampak simbol smiley..tp per kata kalau simbol tuh unik dan comel dari smiley yang ader kat ym..lagi pun aku suka kucing..tingat kucing aku yang dulu.

Masa tuh aku kecil lagi..baru 4 tahun. Aku tinggal di Lang Merah Highway Utara Selatan sedang dibina. Kami sekeluarga terpaksa berpindah kerana highway mengunakan tapak rumah kami. dari rumah baru aku dan ayah aku selalu berulang-alik dengan motor untuk ke sawah,sebahagian sawah masih ada kerana tidak termasuk dalam rizab highway.

Bila aku berjalan kat tepi highway ada sekor anak kucing nih selalu ikut aku.. dari ccerita ayah aku kucing nih selalu ikut aku dan sangat kurus. Kecil lagi dah kena buang..comot dan berkurap.. aku tak suka kerana takut kucing..dan semasa kecil aku sangat anti dengan haiwan dan selalu aku jadi mangsa ibu ayam dan bapak ayam..

Ayah aku disebabkan kesian jadi dia bawak balik dan kami pelihara dia. Kucing betina tapi mandul. Ayah aku namakan coreng. Menarik pasal kucing ini selepas dia menjilat bulu dia dia akan datang pada aku dan akan menjilat rambut aku pulak..macam ibu kucing..makanan kegemaran dia nasi goreng..dulu-dulu sarapan kami nasi goreng lebihan malam..jadi dah jadi kebiasaan..dicampur dengan ikan goreng. makanan lain dia tak makan. Aku suka ratah ikan goreng dan biasa aku kongsi dengan dia..seekor ikan aku bahagi dua ..apa yang peliknya dia akan tangkap tikus dan beri tikus yang dah mati tuh pada aku..setiap hari dia kan buat macam tu..

Percaya atau tak usia kucing tuh 13 tahun. Sebelum aku masuk ITM dia mula menunjukan tanda-tanda tua. Berak merata-rata,muntah dan gigi dia pun ada yang dah tiada. setiap hari air liur dia keluar dan berbau busuk. Hari-hari dia habiskan dengan tidur..dia tak lagi jilat rambut dan cari tikus untuk aku lagi..bila aku mula belajar di ITM suatu hari bila cuti semester aku balik, aku sedar kucing tuh tak der, bila aku tanya mak aku dia cakap kucing tuh hilang macam tuh jer..

Satu-satunya binatang yang bila aku meninggal dunia aku berharap aku berjumpa dia.. Kucing tu satu family aku terima dia sebagai sebahagian family kami. Kucing yang ader sekarang cuma bertahan dua tiga tahun jer.. Asal ader kuar malam dah tu bila balik ader lar yang bunting. Sosial sungguh..Samapai sekarang aku suka ngan kucing..dulu tak..


Lalok atau mengantuk..macam aku la nih..


Senyum..senyummmm....gediknyer...gaya mengoda..

Confused..aku datang ofis ari nih ader lar kucing buat macam nih kucing real lar..pas tu aku terpikir apa motif dia..adakah sebab aku datang awal ari nih?Skang aku lak confused!!


Hairan..kalau tuan dia mengeowww dengan malu-malu mungkin ini lar reaksi dia..

Hepi.. Hepi.. Hepi.. Wat?

Blrrrrrrrr.. aku tak tau nak panggil aper..blrrrrrrr...

LOL.. Sama lar gelak guling-guling..

Terkujat-kujat..Tak pernah dengar kucing sakit jantung sebab terkejut..

Kenape? Tak percaya?

Grrrrr..Bwarghhhhhh..

Sob sob sob. Spare me..ohh plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Kenyit mater..
..

26 March 2010

Skodeng Pirate of Indian Sea..

Tengok kan citer pirate..Tapi meh kiter tengok pirate moden. Kat Malaysia pun ader..kat selat melaka dan perairan sabah. Tapi nih kita tengok pirate somalia yang pernah tawan kapal MISC adn MISC bayar uang tebusan.




Sasaran kapal tangki atau kapal cargo, tak kan nak tawan kapal selam lak. Depa nih tawan kapal untuk tuntut ransom. Bukan singgit dua tapi jutaan dollar untuk bebaskan anak kapal dan kapal.


Kes nih semakin serius sehinggakan Navy dari banyak negara termasuk Malaysia menjalankan pemantauan.



Ada yang dapat dipintas sebelum mereka menawan mana-mana kapal.



Hend ups!!!



Ada bot ronda yang shadowing kapal dagang.



Ader frigate atau destroyer.. Pernah terjadi lanun cuba menawan sebuah kapal diwaktu malam..tetapi malangnya kapal terbabit adalah sebuah kapal perang dari negara yang terlibat dalam rondaan.. Aku dah lupa detail dia..nih kes clap identiti n lanun tuh amai yang rabun malam.





Mana-man saspek akan dipintas dan diperiksa. Yo lar..cegah sebelum parah..



Antara yang dapat ditangkap.




Adoi lar sakit paler.. Ader lagi gambo dia..aku terdelete masa tgh edit posting.. dalam lokap..dalam lokap pun dia pegang paler..mungkin mabok laut kot..

Skodeng helmet

Meh kita tengok helmet yang dimakeup comel-comel. Aku belum nampak helmet macam nih kat Malaysia. Yang lekat sticker tuh banyak lar..



Peluang nak bagi awek sakit jantung sangat tinggi. Sangat seswai kalau nak pakai diwaktumalam terutama melalui kawan kubur..Hoh kalau ada antu minta tumpang sebab dia ingat member dia nasib ler kn..



Helmet untuk orang yang sengal..


Smile!!!! Betul-betul ceria..



Hahaha..aku minat nih..unik..tapi kalau pisau terpacak kat pala sebab opah igat tembikai tanggung sendirik ler..



Ghost rider???



Nih lagi seko sengal.. Tp dia nih memang geek star wars..




Helmet full face ader makeup knight kuul...



Nih lagi satu..kuul gak..


So ader saper-saper nak try wat macam nih? Aku tak pasti salah ker tak di sisi undang-undang..

Skodeng warna kehidupan Iraq












Bersyukur tak hidup di Malaysia?