PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





25 February 2010

Skodeng tak boleh harap..

Semasa lawatan berjumpa Presiden Bush. Bila asben di depan Bush buat hal..

Kebiasaan masyarakat barat ucapan salam dengan kissing adalah kebiasaan. Tapi bagi timur len lak.
Jangan rapat!! Ha ha ha kantoi!! Lols..Lawatan ke China lak..Nasib baik US tak kena nuke petang tu..Asben jeles bahaya wooo.. mana aci curah-curah asid..curah radioaktif lar..

Skodeng benda lama..



Rakan aku bertugas sebagai pengaman PBB di Bosnia suatu masa dulu selalu mengalami ketakutan jika semasa rondaan diwaktu malam APC kena ambush. APC boleh menjadi perangkap maut jika terkena RPG atau HE round.


Kena ambush macam ni la rentung jadi arang. Usus dia nampak putih lagikan? Saper nak?Anggota Black Water yang kena ambush kat Iraq.

Nih kat penjara Abu Gharib. Suka2 hati paksa orang POW wat BJ. Pernah tengok Harold n Kumar? Kebanyakan filem Holywood adalah berdasarkan cerita fiksyen atau konspirasi kerajaan mereka sendiri. Dalam filem selamba sahaja kutuk Presiden mereka. Kalau sini masak lemak la jadinya.

Skodeng Movie per?

Nih kalau jadi wat mesti gempak gila punyer. Kalau pandai dari game mana diambil untuk dibuat life action?

Tapi sayangnya dibatalkan disebabkan masalah fund.

Ugi betul.

Tapi usha lar trailer dia diwat oleh fanfiction..


23 February 2010

Skodeng balak besi


Aku bila tengok gambar nih, terpinga-pinga sekejap. Lepas tuh baru aku teringat filem final destination yang eksiden kat Highway tu. Rantai kayu balak putus pas tu batang balak tu hantam polis yang tengah drive tu. Mungkin keadaan di atas macam tu lar.
Beza dia, nih paip besi bila kena bunyi ktanggggggg...nginggggggggg...bila aku berselisih dengan trailer yang membawa kayu balak aku secara spontan aku akan tengok rantai kayu balak dan membayangkan apa akan jadi kalau terputus dan bergolek-golek manja ke arah aku.
Apa tindakan aku? Tiada..kebanyakan orang akan freeze..panik..tapi kaki dan tangan akan memberi reaksi awal..lari la tunggu apa lagi..lepas tuh mulut turut memberi reaksi..dammed you kayu balak go away syuhhhh.. *sigh* mimpi la..
Aku pernah dengar cerita mangsa kemalangan maut yang terselamat. Dia cuma sempat mendengar Allahu Akbar dan bunyi brek..
Aku akan posting satu iklan kemalangan akibat sms..Penumpang sebelah driver patah leher akibat pergerakan kepala tanpa kawalan..tak ngeri..tak dramatik..tapi boleh la sebagai ingatan..

21 February 2010

Skodenger sakit teruk..

Hu hu hu.. lama skali aku bercuti..bila abis aku mula bertugas balik..aku disahkan menghidapi penyakit malas..



Nih baru aku terhegeh-hegeh nak update. Seber lag gila-gila.Nasib baik aku belum lagi terjeremus ke kancah kegilaan yang mengila-gila.

Bila seber lag bukan salah aku yek..Kesian kat aku sob..sob..sob..

*sigh* bila lar enternet nak ok nih..

Bila dah ok aku nak upload format flash..saper yang tukang buat memang cool giler..

thanks a lot..




05 February 2010

Skodeng bercuti sakan

Aku akan bercuti selama seminggu kerana bercuti untuk bercuti. Bhasa mudahnya aku cuti selama seminggu.

Len kali aku update..sekarang nih aku bz ckit..ckit jer tak banyak..aku bukan tamak aku amik ckit2 jer, tapi kalau malas aku akan amik banyak lar..