PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





31 January 2010

Skodeng view eksiden

Orang yang dah terbunuh semasa eksiden memang tak boleh cerita per yang terjadi..Tapi melalui pihak kedua atau ketiga dapat lar kita tengok macam mana kejadian terjadi dan ambil iktibar

video

Macam nih lar lebih kurang view dari mangsa sebelum dan selepas eksiden. Kalau kamera boleh tergangu kualiti gambar dia..bayangkan otak manusia..penin wooo.. Dia nih pakai full safety set..ok la..

video

Sama punca kemalangan..tapi view berbeza..berapa saat ketika dia membuat brek sehingga masa dia merempuh keter? kejap jer.. tak sempat nak ingat orang tersayang..kalau dia tak pakai helmet bayangkan per yang terjadi..Aku asa dia tengah pening.. otak tengah reboot..walaupun pakai fullface..gegaran kepada otak masih kuat..

26 January 2010

Skodeng One part in One Part Outside



Gambar nih dalam mailbox aku sekitar tahun lepas. Ada juga aku terserempak dalam laman web luar negeri. Kejadian berlaku di Malaysia. Gambar mangsa aku blurkan. Nanti kena saman lak.. Makin amai lak kena ambil tindakan disebabkan penulisan blog. Dah jadi satu trend sejak dua menjak nih.



Dead on da spot. Sok lak aku sambung..



Yup one part inside da car.


De ather pat outside da car


Aku dapt emel nih tanpa ada penerangan khas psl eksiden nih. Tapi ati-ati jika anda pejalan kaki.




22 January 2010

Skodeng Benda per masuk nih...

Perasan tak pakaian yang berada di atas bone kereta. Tapi mana pulak tuan dia pergi..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Tuan dia dah landing dalam kereta. Kuatkan badan manusia..Tiada kecederaan yang jelas. Agaknya macam aku dulu..Kat luar melecet kulit jer dan calar-calar. Tapi dalam.. doktor tepuk dahi..Bila aku tengok drama swasta yang ada aksi eksiden buat aku garu kepala sebab tak der realnya..
Sama juga dengan gerak khas..bila peluru kena kereta jangan kata berlubang dented pun idaknya. Agaknya body kereta pakai reactive armour tak? Siap boleh deflect peluru.
Aku nak tengok cerita melayu yang ganas..banyak tembak-tembak..banyak letupan..banyak aksi ngeri..Kereta terbabas sampai meletup-letup.. Setakat filem cinta..drama melayu..kat sekeliling aku pun dah banyak..keidupan harian kita sendiri adalah drama melayu..terutama politik sekarang...

17 January 2010

Skodeng Moto Cuba Masuk Dalam Kereta.

Bahagian tepi kereta sangat-sangat lemah bagi kereta yang normal. Bagi racing car, terdapat kerangka tulang keluli, tapi bila driver nak masuk dia masuk melalui tingkap. Ada juga yang pasang safety net kat tingkap. Bagi F1, mengunakan cocpit driver yang diperkukuhkan. Ada juga kereta yang kalau saper-saper yang yang langar akan bunyi ktangggggg!!!!!! Itu pun kalau sempat langar dia. Biasanya kene penyek dulu lar. Jadi macam roti canai. Ader saper-saper nak cuba langar keter kebal tak?


Badan manusia pun ada tulang juga..tapi tak dibuat dari besi. Tulang manusia terdiri dari kalsium. Tapi masih kukuh. Setakat tersembam, terhantuk pala ringan-ringan tuh kacang jer..Gambar atas they all dead!!


Aku tengok macam moto Kamen Rider. Agaknya la. Kelajuan motor ni semasa merempuh memang tinggi. Straight to da centre. Kepada pemandu-pemandu kereta..perhatikan kiri dan kanan..mana nak tahu ada mat rempit yang nak menyetan dan cuba memasukkan motor dia di dalam kereta anda sama ada di atas seat penumpang, di dalam bonet atau cuba menjadi sebahagian tambahan kepada engin kereta anda.

13 January 2010

Skodeng Tengah Pening

Minggu ni tak der post. Draft dah ada tapi aku belum pos lagi.Aku sakit paler giler-giler.Tekanan darah aku drop mendadak. Lagi pun ada banyak lagi aku nak kena belajar pasal blog. Aku tak der sifu. Godak-godak sendiri saja. Ader orang kat tempat aku tanya siapa aku kejer per? Well u know me..

Aku seorang Major dalam TUDM, juruterbang Sukhoi. Ader anak 8 orang semuanya anak dara. Cun tok sah cakap lar. Kalau kao oghang semua tengok mesti gila bayang kulit sememangnya putih gebu tapi aku gelap..

hahaha baca boleh percaya jangan.

Aku cuma nak cakap sebarkanlah blog nih kat kawan-kawan.Hasut dia oghang ehh.Hasut tengok blog nih jer jangan hasut wat benda lain. Nanti kener nick Da SetanMan Boleh tinggalkan komen. Aku nak tahu tanggapan atau pendapat kao oghang jugak.

06 January 2010

Skodeng kat tempat Inspekter Sahab 2

Tengok bas pun tahu kat mana nih.Sama ada dia terjatuh dari bas yang macam isi macam sardin tuh atau dia melintas depan bas.Ambil la iktibar jangan buat perkara yang bakal mengexpired nyawa anda dengan pantas dan ngeri.

Aku masa tengah edit post nih asa loya jugak lar sebab aku tengah makan jajan dengan air kopi. dah jadi tabiat bila guna komputer.

Close view.. euwwwwww....


Skodeng kat tempat asal Inspekter Sahab 1

Vespa. Kat tempat aku ada lagi kenderaan macam nih. Cuba tengok penunggang vespa yang sorang tuh ada iras-iras watak inspekter sahab tak?Kecederaan parah pada perut. So pas nih kalau baca dalam paper dia cakap macam tuh maksud dia perut dia terburai. Paper ada tapisan bahasa..

Berhati-hati bila waktu sesak. Penunggang motorsikal bila bergesel dengan kenderaan lain mudah hilang imbangan. Kemudian kenderaan dibelakang yang gagal mengelak akan melakukan aksi slumber die tanpa rela melenyek mangsa.

Skodeng siapa cium siapa.



Tengok dari belakang macam tak teruk jer. BACK VIEW

Ohhh sit!!! mana engin dia? Jangan kata engin, bumper dah jadi seghedak (habuk/serpihan). Yang putih tuh macam biasa lar foam yang disembur oleh uncle bomba untuk mengelakan letupan dan kebakaran. FRONT VIEW

Dedly impact dari kiri. STARBOARD VIEW



Sebelum nih dipercayai sebagai pemandu. Selepas kejadian sangat-sangat dipercayai tanpa disangkalkan lagi mengikut bukti ditempat kejadian beliau adalah MANGSA. Mana penumpang dia? Nak tau tengok kat bawah...

03 January 2010

Skodeng face off.

Sampai pada seat belakang dia hantam. Orang kedah kata "tu dia aih sampai sit belakang dia qhagas.ghejong la oghang dia"Aku bertugas kat Shah Alam tapi sampai sekarang aku masih lagi dengan loghat kedah pekat aku lagi bila cakap. Cul!!!


Hed on coluson. Deadly!!

Asa macam keta dibuat dari kertas jer

Bila dialihkan lori,jelas nampak kerosakan yg teruk. So mana dia punya driver?


Sebahagian dari anggota badan bahagian bawah. Yang diterjulur keluar adalah tulang belakang mangsa.

Bahagian atas, perhatikan lapisan kulit dan lemak pada muka terpisah dari isi dan tulang.
Emel nih masuk dalam mel box aku dah lama gak lar. Aku tak ingat bila. Jadi aku siarkan semula.

Skodeng Deadly impact

Sit. O sit..bagi mangsa, aku asa dia tak sempat pun nak kata o pak..Aku ada tengok view kemalangan melalui head cam mangsa. Cuma ambil masa 1 saat dikira dari emergency break sehingga detik hentaman.