PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





08 October 2009

Skodeng Israel kener ambush..

Harharhar..saper kater Israel kebal..dia orang pun leh mampos gak..Pejuang Hamas ambush umah yang diduduki oleh tentera israel bangsat. Yang melayang tuh aku rasa grenade..dia cook dulu sebelum lontar..bukan cook atas api yer..nak mampos..cook granade, masa dia cabut pin tuh dia peram jap dalam tangan dia. Selepas kita cabut pin kita ada 10 saat untuk lontarkan.kita agak lar jarak musuh gn kita berapa lama bom tu nak sampai, cook la secukupnya..klau tak wat cam tuh musuh akan dapat amik balik dan lempar balik kat kita..masak ler..lagi pun masa ambush memang kita wat cam nih explode upon impact..supaya kita maksima korban musuh tanpa dia org tak sempat wat paper..nak jadi tentera? recon element lar yang selalu kener ambush.

Kalau artilery lak dia, dia ada cook time gak..incase kalau tempat simpan shell dia terbakar cook time antara 1-3 minit so sempat lar lari jauh-jauh. Tapi bila guna dia tak der cook time..dia cuma ada set fuse.Short fuse dia akan meletup di udara jika terkena pokok atau dahan sesuai untuk melanyak infantry dikawasan terbuka. Delayed fused akan tertanam didalam permukaan dan meletup sejurus kemudian untuk bunker atau parit.

Skodeng dua pilot terbunuh..



Citer dia masa F-4 tuh nak break formation engine dia flame out maksudnya engin mati lar..high altitude jet akan stall dan dia ader option glide lagi..low altitude you're death. But the pilot know the risk..still they want to do it, why?because its their life n dream..dalam kes nih pilot dia eject rendah sangat chute dia tak sempat kembang..RIO (Radar Intercept Officer) dia seat belakang tak sempat eject..first pilot kalau dia dapat bukak chute dia pun,dia mendarat dalam letupan pesawat dia..sama gak... cian..die for his dream..heard the shocking voice?

Skodeng penjenayah kener lepuk..

Har har har..

1.Cuber nak lari yer..kan dah kene lanyak gn keter..tp naper kwn pulis tuh kener skali..dammed that must be hurt..sore in the morning i'm sure about it..

2.Pepper spray vs gun?bad idea..yeah a very bad idea that cost his live..

3.Sesaper yang kejer kat 7 11 gn petro pump jgn jadi hero..barang2 dalam tu ader insurance nyawa nko orang tak der yer..tokey dia pun lum tentu nak sara bini nko org seumur idup..

4.Kalau dia dpt masuk masak lar..nasib baik ader orang dapat bantu..heh kiter ader baca berita orang ramai tolong berkas penjenaya macam nih lar, yang tak berjaya tuh nyawa melayang..anyway congrat for bravery..

5.Mematikan mobile fone memang diwajibkan dalam mahkamah tapi percubaan mematikan orang len dtegah sama sekali..nasib nko lar..bengap sangat..

6.Rememmber to discharge the weapon first..any police officer know the rule..tapi bagi orang awam dia tak tau..masak lar kener gn pump gun..

7.Nih slalu berlaku kat Highway kiter, langar kenderaan parking kat lorong kecemasan..saper tak pernah tgk nih lar dia..laju tuh kat highway..Kpd pompuan yang tolong boyfriend masukan gear secara manual tu entikan lar..g kawin selamat..aku tau masa kat highway lar line clear dah tuh jln straight lak..sambil drive awek tolong masuk gear lak..best memang best tp eksiden terus padam nko dah tak leh nak tobat dah..

8.Police chase..macam orang jer yang terkeluar tuh..yer ader gak kiter dengar bila eksiden pemandu atau penumpang tercampak kuar..slalunyer terbunuh lar..

k drive carefuly..

Skodeng pejalan kaki yang terbunuh..

Please be careful. That man never know what hit him. He never wake up again never..We are not driving a race car. Think about his family..

skodeng hukuman tembak

biasanya firing skuad mengandungi 1-5 orang penembak.setiap orang akan menembak 1 das pada jantung atau head shot. Tapi yang nih wat ala-ala koboi. Cian kan..lum mati lagi tuh..family dia cuma mampu menangis aje. Last shot dia kene kat muka, tarik nafas terakhir..

Dia nih kalau ikut maklumat aku adalah seorang tali barut bagi saper aku dah lupa..sbb aku ader byk koleksi macam ni jd aku tak ingat. Kalau aku masih ingat dan tak salah lar aturan hukuman dia.

1.Pesalah akan diikat pada tiang ditutup muka dengan kain hitam.

2.Firing squad akan berbaris 1-5 orang melepaskan 1 das/orang pada jantung. Kalau cuma seorang saja penembak boleh menembak pada kepala.

3.Doktor akan mengesahkan kematian dia. Pas tuh sama ada head shot dari point blank sekali lagi dari ketua yang menjalankan hukuman. Benda nih berbeza mengikut tempat.Tapi aturan dia tak banyak beza,matlamat dia adalah menamatkan riwayat dia sepantas mungkin tanpa dia nazak terlampau lama.

4.Kalau ikut aku banyak lagi aku nak menulis,tetapi demi menjaga kerahsiaan aku tulis sikit saje dan aku banyak post benda dari luar.Cuma aku boleh cakap kat Malaysia nih kalau pasukan keselamatan melepaskan tembakan ada beberapa sebab.

1.Keselamatan diri sendiri dan anggotanya terancam.(Biasanya sasaran adalah kaki atau tangan)

2.Tingkah lakunya membahayakan orang awam yang lain sehingga dikhuatiri menyebabkan kehilangan nyawa mana-mana pihak.(seperti diatas atau shoot to kill bergantung kepada kebahayaan dan persenjataan penjenayah)

3.Penjenayah yang dianggap berbahaya,mempunyai killboard,pilihan pertama tahan secara hidup-hidup tetapi biasanya pilihan akan berubah kepada shoot to kill jika penjenayah melepaskan tembakan pertama.

Persoalan yang aku nak bangkitkan di sini adalah orang ramai akan melihat ini satu tindakan yang tidak wajar bagi sesetengah mereka. Bayangkan ketika rompakan penjenayah menembak mati seorang perempuan yang sedang mengandung,bayangkan juga dia adalah isteri kiter dalam tiga bulan lagi akan melahirkan anak sulung. Malam sebelum itu sebelum tidur kiter cium pipi dia dan berjanji keesokan (pada hari kejadian) kita akan membeli kelengkapan untuk bayi bersama dia. Sebelum tidur tuh bekali-kali dia akan tanya pukul berapa nak pergi. Pas tuh bangun kejap tengok baju per nak pakai.

pompuan kalau anak sulung mmg dia excited sakan. Bagi aku tembak jer penjenayah tuh. Oppss, aku lupa perspektif penjenayah, dia perlukan duit utk melangsaikan hutang dia,dia ada isteri juga dan anak. Semasa kejadian dia disebabkan ketakutan dia terlepas tembakan secara tak sengaja sehingga menyebabkan kematian.Sini dah ada link of event.

Bagi aku, jangan salahkan orang lain jika ditembak mati kerana mengacukan senjata pada orang lain.

Pernah juga dipolitikan isu polis menembak orang awam.Biasanya perusuh akan ilang kawalan,biasa terjadi. Masa rusuhan tu byangkan lak aku parking keter kat bahu jalan duit dalam poket ada sepuluh ringgit lagi gaji 4 hari lagi gn rm 10 tuh lar aku nak guna selama 4 hari lagi..tup2 cermin kene pecah gn perusuh nak tunjuk geram tak ker psyko jadi nyer.nak pulak anak kat umah melalak mintak susu. Balik umah dengar anak menangis, bini pun sama ada dia join skali melalak atau dia berleter..per pun option dia kiter tetap jadi psyco.

Bagi orang yang tak terlibat,ada di negeri nun jauh di sana. Akan kata alah benda sikit jer tuh..leh ganti len wat per nak kecoh-kecoh pasal rusuhan tapi tahukah anda semua pendapatan seribu bagi seorang lelaki yang berkahwin seperti 100 ringgit sahaje. Alami dulu bagaimana perit dia. Jgn terkejut ader makan nasi bergaulkan garam abis lauk bagi kat bini makan, syang bini tuh..kwn aku ada wat..

Ade gak wife seorang anggota polis menangis-nangis bila asben nak g keje,takut jadi paper kat asben dia. Yer la baru jer kahwin. Pompuan nih bila dah kahwin len sikit. cam ibu ayam ada anak kecik,tak leh nak berenggang, Kalau ader pompuan jeling mak aih dia dah pasang kekuda (actually kalau yang sebetulnya dia cuma tunjukan wajah permusuhan sajer sebagai amaran) kalau yang over tu aku tak tak la. Dulu tunang aku pun gn cashier pun dia cari pasal padahal dia cuma nak pulangkan balance sambil senyum yer lar akukan customer. Aku secara spontan tercakap comelnya..tunang aku dengar..per lagi dia menyinga lar..tp pelik tul gn aku dia tak marah, dia marah cashier jer aku simpati gn cashier..ingin skali aku nak tepuk2 bahu dia dan berkata, sabarlah nih semua dugaan sebagai pekerja..tp x der kesempatan..k dah...

06 October 2009

Skodeng buah dada pompuan..

Actually ari nih aku kurang sihat. Memang sengaja aku tak amik mc. Masa Ketua Setiausaha Negara bagi taklimat tadi pun aku cuma ingat masa dia bagi salam jer pas tuh otak aku masuk dalam safe mode. geh geh geh.. Tapi pala aku angguk bila dia cakap cober line beb..tuh lar nama dia safe mode.


Anyway post aku kali nih aku pasti ramai yang tak sedar, tak tau atau buat-buat tak tau. Serangga. Secara tepatnya lalat. Huhuhu. Lalat dlm jumlah yang sikit memang kiter lempang dengan pemukul jer kalau banyak panggil tv3.


Hmmm..rasa macam nak pet jer..
Tapi pikir lar ratusan kali. Orang bodoh jer bela lalat. Kecuali lar yang terlibat dalam makmal biologi. Yup kat atas tuh adalah larva lalat, maggot cakap omputih. Larva lalat juga di gunakan untuk merawat luka kencing manis dengan memakan sel yang rosak. Larva lalat juga membantu pihak forensik mengenal pasti waktu kematian dalam sesuatu kes. Tapi yang kat atas tuh dia makan sel yang sihat dan yang tak best, dia makan part yang jadi feveret aku..semua org samer lar..die you maggot, how dare you ruin my feveret part..jgn tgk bnda tu arrr nih bkn web porno, tgk yang dalam benda tuh..actually kalau dpan mata pun, selera dah ilang dah siap muntah2 lagi..
Nih kes kat Mafikeng, Afrika. Lalat nih akan bertelur kat baju dan bila mangsa memakai baju tuh telur akan melekat kat badan dan menetas dalam tempoh 6-12 jam. Pas tuh larva akan menembusi kulit tanpa kita rasa sakit. Myiasis kalu aku tak lupa lar. Parasit larva yang memakan sel host (manusia atau binatang yang idup) host mati itu decomposed nama dia, beza tuh.
Hanya bila dia membesar dan cuba benafas kita akan mula rasa gatal-gatal dan selepas tuh akan sakit, membengkak dan bernanah. Tiada cara perubatan yang khusus kecuali kita keluarkan secara manual.
Dulu aku pernah jadi mcam nih, tapi kat tapak kaki. Tapak kaki aku rasa gatal semacam jer. Biler aku belek ader kesan macam jerawat. So aku picit lar.. memang lar keluar macam jerawat pas tuh baru aku perasan WTF!! Benda tuh bergerak-gerak, tapi sebab aku dah ada knowledge benda macam nih aku tak terkejut lar. Dalam kes aku tu sebenarnya adalah dari kategori cacing, bila menetas dari telur dia, dia boleh menembusi lapisan kulit dengan mudah.
Dalam hutan macam-macam kita boleh jumpa.
So sebab tuh lar Islam menyuruh umatnya menjaga kebersihan. Kalau tak macam2 penyakit dapat. Mandi lar at least 24 kali sehari..ha ha ha.. 3 kali pun dah memadai dah..
K saper yang biologi failed tuh? Nak wat ujikaji x? Tapi kener sabar lar. Cari telur lalat satu letak kat atas lengan pas tuh tunggu lar 6-12 jam. Boleh lar tengok dia beraksi menembusi kulit. Kalau nko orang dapat buat memang nko orang penyabar dan layak jadi researcher. Good Luck.

05 October 2009

Skodeng Perang di Iraq



Dari uniform dan warna kulit dah boleh agak tentera mana. Err..mata dia sebelah kiri memang dah hilang.Aku tak tahu macam mana boleh cedera macam nih..sepatutnya dia ader pakai helmet tapi kecederaan sehingga atas kepala mungkin menunjukan ambush. Pentagon memang tak siar benda macam nih..




Mortar atau meriam pada jarak dekat.Letupan dari arah kiri, serpihan dan blast wave menghancurkan bahagian kiri badan. Dia orang cakap tak der orang awam jadi mangsa abis dia nih saper lak?




Kejadian di check point, tembakan dari MP50, machine gun atas humvee tuh.Kesian..tp nih lah mangsa peperangan. Orang awam gak jadi mangsa. Bayangkan kite lepas sarapan pagi, salam gn wife,drive nak pergi kerja tp bila sampai kat check point ader la mamat yang paranoid jerit Car Bomb! Padahal kite nak pergi kerja. Nauzubillah. Jangan lah benda nih terjadi di Malaysia. Bila waktu perang meletus kebanyakan tentera akan jadi paranoid.
Contoh lar seorang tentera terlibat dalam urban combat di dalam kawasan berpenduduk, ketika hendak charge in sebuah rumah dia tak akan menghendap melihat siapa di dalam,nak mampos ker? head shot tu. Bkn paint ball boleh basuh dahi pas tuh balik rumah. Disebabkan nak maintainkan life dia, dia akan flush sama ada mengunakan stun grenade,frag atau phosporus. Kalau orang awam yang ader dalam tuh bayangkan lah situasi dia. Nih dilema yang dihadapi oleh mana-mana tentera di dalam dunia kalau urban combat. Nih yang susah nak dijawab.Bagi tentera tersebut dia akan cakap demi mempertahankan diri, bagi orang awam tindakan tu tak wajar. Bagi pemerhati pulak? Aku pun confused. Tapi biasa aku dengar orang akan cakap biarlah bukan kat tempat kiter pun.




Ini pun kat check point.Satu family 4 terbunuh dan dua cedera.Yang kat depan tuh survivor dia,anak kepada family tuh. Ader berita jam 10 cover pasal benda nih tapi tak der picture.





Si kecil menangis kesakitan, kecil lagi dia tak tahu aper-aper. Mudahnya, jika lampin basah pun dia dah menangis sbb dia tak mampu nak tukar sendiri dan tak selesa.Yang dewasa menangis sebab dia sedar diri dia memang tak berdaya buat apa-apa.Barangkali kecederaan akibat serpihan batu semasa letupan. INCASE OF COMBAT. STAY AWAY FROM WALL AND WINDOW. THE DEBRIS COULD KILL YOU INSTANTLY.

Kalau mech infantry masa operasi biasa akan dilengkapi dengan anti tank/RPG yang nih lah masa urban combat boleh mendatangkan kecederaan seperti di atas kalau kener dinding lar. Frag grenade(bentuk yang biasa kiter tgk mcm nenas dengan selinder)di dalam ada ball bearing,Flashbang atau stun grenade bunyi dengan cahaya untuk mematikan deria pihak musuh biasa digunakan sebelum charge in,smoke grenade nih kuar asap jer guna masa pindown atau covering fire, Phosporus grenade fungsi dia nak flush out musuh di dalam bunker,kubu trench atau rumah, adik kepada napalm, Israel dengan US guna dia secara meluas. Kalau kener rentung. Heavy machine gun atau light machine gun adalah primary weapon masa operasi. Di Iraq US Army mengunakan DU ammo berbanding dengan ammo yang disalut dengan teflon. (DU depleted uranium) kalu handle dia atau kener gn peluru nih kalau x mati boleh menyebabkan kecacatan genetik lahir anak pun cacat. Tank US armour dia selain reactive armour DU dia dibuat sandwich.bukan di lapik roti pas tu makan, nak mampos? DU diletak di tengah-tengah antara armour sebab tu dipanggil sandwich untuk menambahkan
kekuatan armour.Armour pierching round dia pun disalut DU.So kalau dia open fire kawasan tu memang dah tercemar dengan uranium.




Nih kat Abu Gharib, bukan senaman diwaktu pagi.Salah satu cara nak stresskan pow. Kener lak ader orang hentak dengan belantan kat perut dan kawasan hati perghhh.. sakit dia toksah nak cakap lar. Aku dah kener tapi bukan posisi macam nih. Nak rasa? Suruh kawan paut bahu kita dari belakang sampai badan melentik kaki tak jejak, pas tuh sorang lagi hentak pakai belantan kat perut.Masa tuh tau lar macam mana sakit dia. Teruk aku kener ragging.



Yup.Dia bukan sedang berchit-chat dengan si bastard kat depan tu. Tapi mengigil ketakutan, kalau anjing liar ok lagi mau juga dia takut dengan kite. Nih K9 memang dilatih untuk gigit kepala lutut(actually sasaran dia tangan dan kaki sahaja) tp dalam situasi nih tambah satu lagi sasaran.Anjing dengan kucing kan suka menikus, mana-mana yang bergoyang dan bergerak tuh feveret dia lar. Memang bangsat sangat, cakap perjuangkan kemanusiaan dan demokrasi sebuah negara. Tapi dalam gambar nih boleh lar masing-masing nilai. POW tertakluk kepada Geneva Convention,tp kat Abu Gharib US tak guna pakai.




Pompuan sial!! Seksa sampai mati. Ikut sains jika badan damage dengan teruk memang nyawa melayang. Thumb up for what bitch? Untuk pengetahuan Abu gharib bukan tempat POW saje orang awam Iraq pun ader. Bila aku tengok ais tuh aku teringat salah satu penyiksaan tawan perang adalah merendamkan mangsa di dalam air ais. Buka air sirap yer..satu kolah air dengan berkilo-kilo ais kiub.






Aku cakap siap-siap arr, dia bukan main police and thief. Real POW real pain.Antara alatan penderaan,gergaji (betul aku tak tipu) bukan nak tebang pokok itu aku pasti.tp kalau dia guna sebagai alat penderaan paham-paham lar sadis ker tak,elektrik sakit abih sendi kat badan, cuba lar kalau nak tau dan apa sahaja yang mendatangkan kecederaan, kesakitan yang berpanjangan tapi dapat masih mengekalkan nyawa tawanan.
Yes! dah siap post kedua (sepatutnya lar) la.. la.. la.. la.. Aku plan lepas nih nak postkan hobi sekumpulan remaja yang pelik. Hobi diaorg nih pilih orang secara rambang dan bunuh sesadis yang mungkin.HATI DAH MATI KALAU IKUT USTAZ AKU CAKAP. Dah tak der perikemanusiaan lagi
Tp dalam bentuk video lar. Rakaman melalui kamera yang menjadi bukti di mahkamah, dan mereka dah pun dihukum mati. Memang xtreme. Tak de kelas SG lagi dah tak dapat nak ratedkan. Kalau pakai meter jarum meter boleh reverse lagi pusingan dia.
Mereka akan belah perut keluarkan usus,tikam dada dan kepala dengan pemutar screw,hentak muka dengan hammer (ketika nih mangsa masih hidup) sebagai penamat baru pukul kepala dengan hammer sampai mati. Tapi bila aku pikir balik tak sesuai nak post benda macam tuh. Aku pun tgk sekali jer.Pas tuh aku tak tengok lagi dah. (Nak makan nasi pun rasa bersalah, ilang selera makan.)

04 October 2009

Skodeng untuk kaki pancing...




Bila kontaktor pemasangan paip gas di Brazil, terlibat dalam kemalangan darah dari kecederaan menarik perhatian ikan phirana.Kaki pancing kat Malaysia bernasib baik.Cuma cabaran dari boya sungai jer kalau kaki pancing perempuan tuh tambah satu lagi ancaman boya darat yg sangat aktif mencari mangsa.









Doktor sedang mengeluarkan ikan dari dalam badan mangsa.Actually paru-paru dia n organ dalaman dia dah tak der.Jgn tanya aku maner perginya,yang pasti dia tak der derma kat mana-mana hospital.






Kalau orang karam kat tengah lautan memang bahagian mata dengan bibir menjadi sasaran utama oleh ikan.Tolak ikan jerung jer dia nih jenis tak tau nak memilih, muat mulut dia jer, dia telan semua sekali.








Yang tengah tuh ader iras-iras lampam nampak macam kiut.Tapi gigi dia macam chainsaw.Jgn sesaper gatal tangan nak bawak balik lepas kat sungai di sini.Nanti tak der tangan nak gatal-gatal lagi.


Actually nih post aku yang ketiga. Post aku yang no dua ader masalah bila load dia lag. Post pasal picture perang kat Iraq. Memang graphic abis. Pada saudara Hazrey biler lagi nak jadi wartawan medan perang boleh lar emel gambar kat aku jadi koleksi, tak kan nak jadi wartawan jenayah jer nanti aku bagi Leopard sebijik amik kat Shah yer.

Post keempat pasal eksiden graphic abis gak.Kalau kempen keselamatan jalan raya tak tunjuk gambar macam nih jadi tak der saper yang feel. Surat kabor pun tak tunjuk. Menyentap jiwa tuh.Tengah nak pikir nak tunjukkan muka ker atau nak blurkan.Any advice? Sebab tak sampai hati, rakyat Malaysia jugakan.

Budak nakal is here!!!

Care for extra crispy anyone?

I'm on fire!!!Sorry guyz n gurlz nih bkn flameman.Fanstatik 4 jauh sekali.Bukan juga lakonan filem aksi perang holiwod.Agaknya dia masa nak sebut OPEN FIRE dia tersebut FLAME ON, kompom kelas pertama kecederaan dia.Ditambah pula dengan ammo bag yang ader kat badan dia mesti meletup-letup.Aku dah lupa cook time bagi peluru.COOK TIME bagi peluru dengan bom berbeza,ia menunjukan tahap ketahanan terhadap haba dan api,sampai limit dia bye bye babeh.Soldier nih tgh nak bukak helmet berkevlar dia.Bahagian dada dia ader plat keluli.Nak bukak ammo bag clip dengan vest clip memang lambat.




Ha ha ha ha salam pada semua nyer.nih entry first aku.Aku pun nak join hazrey wat blog gak..Waheeda pun wat blog mana aci, aku pun nak wat gak lar.Blog aku nih espesely aku consentret pasal gore n peringatan wat reader n ader lar nanti aku selit benda -benda len.Mat rempit putus paler ker. Lagi pun aku tak pandai nak blogger nih.aku belajar tak sampai sejam.Godak-godak jer.

So aku bagi amaran siap-siap lar maner2 yang lemah semangat tuh,mabuk darah phobia tgk myt yang berkecai-kecai so sila lar dengan hormatnya tutup pc anda g tidor.

Har har har(actually aku pun samer gak mabuk darah n phobia gn semua benda nih plus aku gayat sesangat tp dlm gmbar k jer jgn live jer. mampos aku x leh tido mlm2 panjat dinding). Motif aku wat blog nih sbb bertapa pentingnya kita sebagai rakyat Malaysia bersatu padu menjaga keharmonian negara n banyak-banyakan lah bersyukur, aku bukan nak lemahkan semangat korang tp untuk mengingatkan musibah dia n bertuahnya kiter di bumi malaysia. Jadi aku amik lar dari pelbagai perspektif.

Aku dah ader draft dia cuma belum publish lagi sedang edit.Just wait for it.