PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





14 June 2011

Skodeng Saper GANAS?



This is not SOLUTION!!



Kerap sangat dok dengar keganasan rumahtangga..asben smackdown bini..bini smackdown asben..kadang-kadang dengar lak laki bini tag team smackdown anak sendiri..ada jugak anak smackdown ibubapa..huih...


Itu belum masuk bapak toron anak kandung sendiri..abang toron adik..ada gak yang wat acara regu bapak dengan abang toron adik bergilir-gilir..yang report kita tahu ler..yang tak report mana kiter nak tahu.


Aku ada berbual dengan seorang kenalan..dia tengah baca Metro pasal keganasan rumahtangga..dia geleng pala..lantas dia komen naper sekarang banyak sangat kes macam nih..so aku pon cakap kiter banyak sangat makan babi..even dia pon termasuk aku sekali..


Cuak jugak aku kot-kot dia pon ilang ingatan tiba-tiba dia draw handgun dier..pergh..tapi dak..sib bek.. dia tanya aku sebab apa aku kata cam tuh..dalam masyarakat Melayu babi nih sensitive..


Seharian kita makan produk campuran dengan sumber babi secara tidak sedar..sumber babi digunakan secara meluas dalam produk pemakanan dan barangan pengguna..hatta mug atau pinggan sekalipun..ada di antara pinggan atau produk seramik mencampurkan serbuk tulang babi untuk menguatkan produk..hehehe aku dah kener..kat bawah bontot mug dia tulis pork Made in China..aku dah guna berbulan-bulan..tulisan dia halus sangat.. aku dah buang dah..


Lemak babi digunakan dalam wangian untuk mengekalkan bau minyak wangi terbabit..


Juga digunakan sebagai penambah perasa makanan..


Marketing di Malaysia sangat meluas untuk orang beragama Islam..


Dimaafkan jika kita tak tahu..tetapi ia tetap menjadi darah daging kita..tapi kalau tahu mau mengamuk pengguna..


Mudah-mudahan dijauhi dari makan makanan yang tidak halal walau pun secara halus..



Peace.


No comments:

Post a Comment