PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





19 June 2011

Skodeng Malay Mobee

First ranking citer hantu..tak kira la orang mati jadi hantu nak balas dendam..zombie makan belacan..ntah apa-apa lagi..Aku tertarik pada ayat..'cerita ini merupakan rekaan semata-mata tiada kena mengena antara hidup dan mati dan memberi pengajaran..ok..but ye ker memberi pengajaran? Atau sebab marketing dalam theme hantu memberi pulangan lumayan..

Bagi aku..bila tengok citer filem hantu Malaysia macam tengok citer comedy..seyes masa aku tengok gan bini aku,aku siap ketawa..at last dia suruh aku keluar..potong stim dia kata..mana tak ketawa adengan seram failed sebab makeup failed..dulu aku layan fredi kruger sampai terkencing..takut wooo..masa tuh aku baru sekolah rendah..









Ranking kedua citer aksi...tak kira lar racing layan kona baring sempai cecah telinga..lutut tak main ar..Polis ka..gangstar ka..Untuk pengajaran? Aku tak rasa cam tuh..sebab semuanya untuk profit..KL Gangster pon aku tak tengok lagi..aku phobia dengan arahan Yusof Haslan..Gara-gara gerak khas.Sebab dia.. pelakon dia statik..and then bila berlaku tembak menembak kalau kener keter..tak lut ngalahkan keter kebal..tak feel langsung..cam men paint ball..Cuba compared dengan NCIS..fuhhhhh..So tengok preview KL Gangster macam masyuk..Dah mula guna two hand weapon..stylo!!tapi aku tetap phobia..harap bini aku tak ajak tengok ler..By da way compared dengan filem Recoil 1998 (B Rate)..







Fuhhhh..theme yang aku nyampah sekali..I lap u--u lap me..pergh seksa..satu-satunya filem cinta yang aku minat adalah Kuch Kuch...(ntah tajuk aku lupa) Hindustan nih..mungkin sebab BGM dengan theme song kot..





Aku dihidangkan dengan cerita aksi sejak 4 tahun..seingat aku pernah aku tengok filem Arab lawan pedang pas dia tikam musuh dia acu lak pedang..so aku ingat dia nak tikam aku..so melalak ler aku..ingat real..pergh..tingin nak asa lagi cam mana takutnya..


Filem Malaysia sekarang sedang mengalami revolusi..tak banyak..2 filem jer aku tau..KL Gangster..ada perubahan cinematography..tapi aku tak yakin..so aku tak nak buang RM10 semata-mata nak tengok tembak keter tak lut..tak der letup-letup..ala tak kan 7 E sebiji tak leh nak tunjuk meletup,kemut tol la..tak pon orang tengah makan kat kedai mamak kener lenyek sebab keter terbabas..ok kalau tu susah sangat..aku nak tengok keter kemek bila ada adengan kejar mengejar..tercabut bumper pon jadi la..aksi la jugak..sayang sangat dengan keter sewa..kata kutipan nak juta-juta..tak kan bumper tercabut pon nak kemut..


But most i respect is KRU Production..Hikayat Merong Mahawangsa


Bila aku tengok..seyes aku ingat aku salah masuk panggung..aik.. bila masa Hollywood kuar Hikayat Merong nih?CGI leh diperbaiki lagi..tapi memang melampau best..the only mobee aku tak rasa segan nak bayar walau tiket dia RM 100..BGM ok..pelakon?oh my..first aku tengok tak statik..tak nampak depa ikut skrip..betol2 hidup..Aku nak tengok lagi..hahaha..


No comments:

Post a Comment