PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





04 February 2011

Skodeng Marah!!



Marah..satu perasaan yang tidak menyenangkan..kepala terasa bagai nak meletup..rasa macam nak penyepak orang..sure dalam pala otak terbayang nak goreng orang tu idup-idup..rasa panas muka..macam-macam lagi lar rasa dia..hang pa pun tau kan macam mana..punca dia.. kesabaran kita sampai limit dah..orang terlanggar bontot keter kita..orang terpijak kaki kita..tu cuma faktor untuk merendahkan tahap sabar kita..

Tapi sedar tak.. setiap orang ada dead's man switch. Satu ungkapan untuk pengebom yang menekan suis bom..jika dia terbunuh dia tidak lagi menekan suis, bom akan meletup.. Setiap orang ada switch dia..Kita ibarat membawa bom..bersedia untuk meletup..

Mesti ada perkara yang membuat kita hilang akal dan pedoman..setiap orang berbeza switch dia..cukup dengan terjadi sekali sahaja perkara yang kita tak sukai..kita mengamuk mengalahkan gozgila..

Tapi apa-apa pun..ingat akan ada yang mencurah petrol kedalam api..ya..tak len tak bukan adalah syaitan..mengucap banyak-banyak..pergi minum air..mandi..kejap lagi menurun lar amarah tuh..kalau tak ilang juga pergi sepak gunung bagi runtuh..tak runtuh jangan balik..jangan lupa bawak bekal..atas gunung tak der 7 Eleven..sowey...hahaha..

Aku pun baru pas mengamuk nih..tapi skang dah cool..

No comments:

Post a Comment