PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





29 October 2011

Penyeludup Dadah Sadis Giler



Dah lama  tak upload gambar gini..maklum wife tengah berbadan dua..tmpat kejadian adalah negara pengeluar dadah dunia.Tapi hukuman cam ni winrar giler..TAPI AWAS tak tahan jangan tengok nanti mo muntah hijau kot..

22 October 2011

Skodeng Blog Aku!!!


Fuhhhh...dah baper lama dah aku tak update post..ada yang kata blog aku dah bersarang dengan labah-labah..dah berlori cucu cicit dia..





Aku jamin korang mesti akan terencat akal kalau labah camni beranak pinak dalam bilik tido..





By da way tanggal 11.10.11 6:25pm isteri aku selamat melahirkan cahaya mata kami yang pertama setelah melalui procudure induce bermula 6:00 pagi..12 jam 25 minit menahan kesakitan. Orang yang kena induce akan mengalami kesakitan berganda dari bersalin normal..huuuu..

So aku buat persiapan menimang puteri kami..lagi pun bini aku dah ada komplikasi masa kandungan 8 bulan. 



Kalau ikut hati aku nak letak nama Severnaya jer Krazny pon ok..bini aku berkenan gan nama Nur Alya Maisarah..Nih masa dia kener Kuning.



Arr..arrr.. arrr..penin..penin..

Idea bini aku letak pa ntah..kononya nak girlish dan peminim..idea aku nak pakaikan topeng jetski gan AK 47 hahaha baru mantop..tu baru mantop..bini aku kata pengaruh tv..
Senang nak jaga Alya..tak merengek lebih..Lapar..nak buang air tu jer time nangis..masa amik darah stedi jer(Abah dia kalau amik darah mo muntah hijau)..masa pepagi buta mandi pon stedi lagi..(Abah dia nak mandi kena ada air panas) Ha ha ha..malunya kat jr aku..


Pas nih aku akan update seperti biasa..



07 September 2011

Skodeng At Last!!!



At last aku dah jumpe dah lagu yang sekian lama aku cari..best woo..seingat aku..aku makan penampo kakak aku sebab rosakan tape lagu nih..aku men palay sampai berpintal..hahaha..maklum la baru 9 tahun..24 tahun dowh aku cari lagu nih..

Ada satu lagi..techno aku tengah cari..aku dengar masa tahun 2003..walau baru lagi..tapi aku tak ingat sebab masa tuh dalam disco and paler aku terlebih tune..hahaha..Enjoy the song..All hail 80's love song!!

By da way..mesti pelikan naper aku layan techno..love song..rock..metal..jazz..even beethoven sekalipun..well aku fleksibel..lagi pun dari kecik sekolah rendah dah terdedah dengan mender nih..kan dah jadik rojak..

When I was young
I'd listen to the radio
Waitin' for my favorite songs
When they played I'd sing along
It made me smile

Those were such happy times
And not so long ago
How I wondered where they'd gone
But they're back again
Just like a long lost friend
All the songs I loved so well

Every sha-la-la-la
Every wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

When they get to the part
Where he's breakin' her heart
It can really make me cry
Just like before
It's yesterday once more

Lookin' back on
How it was in years gone by
And the good times that I had
Makes today seem rather sad
So much has changed

It was songs of love
That I would sing to then
And I'd memorize each word
Those old melodies
Still sound so good to me
As they melt the years away

Every Sha-la-la-la
Every Wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

All my best memories
Come back clearly to me
Some can even make me cry
Just like before
It's yesterday once more

Every Sha-la-la-la
Every Wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

Every Sha-la-la-la
Every Wo-o-wo-o
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're startin' to sing's
So fine

Lagu nih aku tujukan pada sesaper yang rasai 80an..every bit of lyric so true..kener batang idungkan..masa tuh radio la top..asyik tunggu lagu permintaan..sesaper yang duit banyak beli radio kaset player..kakak aku pakai bateri besaq tuh..nam biji..such a memory..

Try la dengar Dato Shake..tak pun John Denver..best..


03 September 2011

Skodeng Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!!

Bila sampainya 31 Ogos akan ada empat mender yang..Pertama, media massa sorot semula perjuangan tokoh-tokoh negara semasa menuntut kemerdekaan dari British..Kedua, sambutan hari kemerdekaan..Ketiga, pacak bendera Malaysia..bendera negeri pun ada gak nak tumpang glamer..jangan pacak bendera Israel dah ler kot nanti sekali dengan keter kener campak dalam laut..

Tapi betul ker kita dah merdeka?Honestly aku tak rasa susah payah perjuangan mereka..aku terasa macam anak manja yang dah berumur 34 tahun..makan pun ibu tolong suapkan..goyang k### orang kedah kata..dok saja..semua tersedia..cuba kalau ibu meninggal...hahaha baru tahu azab dia kener wat sendiri..

Perjuangan menuntut kemerdekaan dari BRITISH dah tamat sebaik sahaja Tunku melaung Merdeka..dari British jer.. Sekarang nih pun masih ada perjuangan..AKU nak berkuasa by any mean.. AKU..AKU nak kawin sejenis..AKU nak Kelab Islam Murtad..AKU sokong Chin Peng..woah banyak lagi..AKU nak Malaysia jadi Liberal..tak larat nak senarai..tapi saper AKU?Saper-saper yang rasa tu perjuangan dia..Anda bagaimana? nak ker di bolehkan kahwin sejenis..Setahu aku lembu pon kalau nak memantat dia cari lembu betina..

Perjuangan aku? Sara bini dan bakal anak aku..tuh jer..Pasal komen Mat Sabu..

Nih yang aku nampak dengan otak lembu aku..

Komunis mendakwa mereka berperang dengan british untuk menuntut kemerdekaan Tanah Melayu..Tentera atau orang awam yang bekerjasama dengan British adalah musuh.

tapi sebab aku pakai otak lembu aku tak nampak kaitan dia..kalau bekerjasama dengan komunis dianggap pa lak?Komunis bunuh ayah..rogol adik..maklum la adik baru nak masuk lima belas..putih lak tuh..depa kelar mak sebab nak tolong ayah..nasib bek aku selamat sebab tengah update blog..so pe kater kita sokong komunis..atas kebaikan komunis membunuh sesape bekerjasama dengan british..menyeksa..membakar uih banyak lagi kebaikan dia..so kita sokong komunis lawan british..Kelak nanti kita jadik hero..Nak jadi Hero? Meh la sokong komunis..Ala kita bekerjasama kejap jer..dah tumbang british nanti kita perintah bersama..kan kan kan?hahaha..wake up weh..suka tengok mobee kan? besa kan tengok hang tikam belakang aku..aku tikam belakang hang..mana ada politik bersih sekarang nih..sume same jer..

Skodeng Ha HA Ha


Berukband aku dah ok dah..fuhhhh..rasa dok kat dalam hutan lak tak dapat nak bertenet..aku bukan berfacebook pun..tapi nak baca manga..nak baca blog..nak baca..nak bla bla bla..well walau pun p1 ok dari segi fair usage policy tapi reception band kureng..maklum la baru lagi..pemancar pun tak banyak lagi..well ok la dari guna yang len..kedekut giler..ader ker patut bagi dua giga giler ker hape..

RM 98 for 5 gig quota compared to RM 49 for 5 gig quota..yes aku sangat kedekut..bab duit memang aku berhati-hati..bab kelajuan depend pada pakej jugak..tak semestinya langgan 1.2 mbs dapat 1.2 2 gak.. biasanya dalam 700kbs-1 Mbs..indah kabar dari rupa..

Posa dah lepas..Cuti aya pun udah..meh kita skodeng hakikat yang memang ada depan mata kita..ada di kalangan kita yang bersedih sebab Ramadhan dah berlalu pergi..sebab Ramdhan bulan pembayaran bonus..ada gak sedih sebab sebelum Ramadhan nak pergi kencing pun satu kampung kena temankan dia..masa posa berani giler..maklum la setan semua kener tambat..ada gak sedih sebab masa nak cari side income dah abih..aku kali nih terkena kat bazar ramadhan..nasi kerabu dua bungkus RM 18..giler!!!aku ingat dia salah kira..so aku suh dia kira balik..sekali dia kira kerabu taugeh RM 3 Nasi RM 3 daging RM 3 darab dua bungkus mau tak 18..nasib baik bini aku ader pegnen lak tuh..kalau tak mau aku mengamuk kat situ..18 hinggit mau aku belanja tiga hari 1 family..

Ada gak sedih sebab dah tak der makan free..

TAPI..sedar tak..ada yang epi..dah tak perlu nak sorok-sorok makan disiang hari..dah tak perlu segan silu nak isap rokok depan orang ramai..dah rasa ok nak beli magnum walau pakai lebai..bulan posa orang perati..ironicnya..setahu aku setan jer yang bergembira bila Ramdhan habis..

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..Next..MERDEKA..

02 August 2011

Skodeng Melentur Buluh Biar Dari Rebung

Baru-baru nih aku balik kampung..secara kebetulan adik lelaki aku yang bongsu balik bersama anak perempuan sulung berusia 2 tahun.




Pertama kali aku tengok..maklum la aku merantau..comel!!petah bercakap..Tapi dah jadi tabiat aku..aku nak anak-anak sedara aku takutkan aku..senang nak ajar..senang nak tegur..




So apa lagi aku wat satu impression...


Ha ha ha..mcm gambar kat atas..jelingan sudut 180°..raut muka macam orang sembelit..kononya bapak sedara gangstar..





Tapi mungkin nih yang dia nampak sebab dia nangis..hahaha setan punya bapak sedara..




Tapi tu la maksud aku..aku nak depa bila besor pandang aku sebagai diktator kuku besi.No kompromi.Sebab tuh sepupu dia yang lain kalau aku jeling jer..dah melalak..Dengar jer aku balik dah kelam kabut cari tempat selamat..biasanya mak depa la.






Simpati tak?Bila aku tengok depa nangis..aku terus ketawa..makin kuat lak menangis..bad unker..biar la depa sok bila besor benci aku..asalkan aku dapat didik depa..Sebab pengalaman mengajar aku..budak-budak sekarang bila besor mcm2 jadik..so biar la aku jadik watak jahat..

31 July 2011

Skodeng Trigger 1



Woah dah lama aku tak update..Meh kali nih aku nak merepek pasal TRIGGER. Nak senang paham melayunya kita sebut pencetus.


Weh ramai yang tak tahu atau tak perasan dalam hidup manusia ada mechanism trigger.Aku nak story pasal memory triggering.


Memory triggering adalah proses otak mengaitkan masa present day dengan masa lampau.Segala maklumat kenangan atau pengalaman manusia tersimpan dalam sel otak..dan tiada istilah overwrite..so tak payah gatai nak risau maklumat dalam otak ter overwrite..Tapi jangan suka sangat..sebab kerosakan sel otak boleh menyebabkan cyclic redundancy check..senangnya hilang ingatan..ok..kita skip yang nih..


Triggering boleh berlaku dari lima trigger point.


Mata

Telinga

Hidung

Lidah

Kulit


Sebagai contoh jika aku mendengar lagu Biru Mata Hitam Ku secara otomatik aku teringat van kilang..sebab lagu tuh lar drebar suka pasang masa antar kami balik tetengah malam.Suka duka masa kerja kilang..


Kalau aku tengok playwood terlintas kat otak aku macam mana lembaga duduk mencangkung atas playwood tak melentur..sedangkan kucing berjalan pun dah melentur.


Kalau aku terbau minyak wangi Far Away teringat chenta lama.


So ushar2 la apa yang dapat triggering memory lama..That feeling kita tak dapat tukar dengan wang ringgit..kita cuma boleh recreate dalam otak jer..


Kot2 la boleh imbas balik zaman buas anda..hahaha..zaman sopan giler..


14 July 2011

Skodeng Time Out








Kebiasaanya masa aku nak update blog selepas waktu pejabat. Walau aku sememangnya mengunakan internet untuk kerja seharian jarang aku mengunakan laman facebook..owhh aku ada akaun..tapi aku kurang berinteraksi.



Ada tangapan orang Webmaster kerja senang..ketik-ketik keyboard jer..well depend pada webmaster dan jabatan dia jugak..Macam aku.. tugas aku sekarang buat database untuk fakulti,sukatan pelajaran dan text book..shit happen..



Katakan dalam U ada 10 fakulti (tak kan 10 jer mesti lebih) contoh jer.. 1 fakulti at least 3 jurusan..banyak?ok aku kecik kan cikit..1 jurusan ada 3 level pra, dip dan ijazah..banyak lagi?kecik kan lagi..ambil dip sebagai fokus..Katakan diploma selama 3 tahun bersamaan 6 semester..uih kena kecikan lagi..Ok..zoom pada 1 semester..Setiap 1 semester sukatan pelajaran berbeza dan buku rujukan berbeza..Satu semester ada 5 subjek..Upkan satu database untuk setiap subjek dan sekarang cuba baca secara reverse <<<<..Get the point?



How many involved? Just Me.. Dalam masa 1 bulan aku kener up semuanya..Dan macam mana perasaan aku kalau ada orang kata orang kejer gomen makan gaji buta? Sebelum aku masuk gomen aku kejer buruh kasar,pesawah,penoreh getah,kilang..yes aku orang susah..no work no money..no money makan la apa yang ada..even pucuk paku pon jadi lauk..pernah makan umbut pisang?pernah makan batang keladi?weh jajan aku masa kecik bukan cekedis tau..tangkap la belalang untuk goreng..tapi ada lagi orang lebih susah dari aku..



Ikan sekor bini dia dan anak-anak dia kongsi tau..itu pun puas minjam duit rata..dia makan apa yang tersisa..Gaji dia RM 375..tolak KWSP tolak sana sini..baper cash dia?Adik lelaki aku gaji sehari RM 10 sebulan baper bersih dia dapat?..Dia berkahwin ada sorang anak bini dia surirumah fulltime..Suami isteri OKU..peluang kerja terhad..



Okeh patah balik yang tadi..website yang aku nak up tu masih dalam pembinaan..tapi pengguna masih boleh access main website..that right we have backup..plan for the worst..down one site you have another ready for kick in...Aku tak boleh merungut ..Sebab aku pernah kerja tengah panas terik..bayangkan nikmatnya kerja dalam air cond..kusi empok..cuti seminggu pun gaji jalan..Dulu cuti sari pon dapur tak berasap..Bila dapat kerja gomen yang paling epi bukan aku..tapi mak aku..pesan dia kerja lek lok jangan sampai kena buang..keluarga kita susah..mak tak per la dah tua..abiskan sisa umur yang ada..engkau masih panjang perjalanan..so atas kata-kata tuh aku apply gomen



Tak jadi kesalahan nak tidor waktu rehat..so kalau kantoi pun waktu rehat jugak..saper nak marah..kalau time kejer tidor..mau kena smackdown..


Walau keja dalam keadaan stress aku tetap epi..mungkin kena dengan jiwa dan minat aku kot..Kepada reader bukan semua kakitangan kerajaan sama..Aku pun bukan perfect..ada jugak tempang..kalau perfect alangkah bagus nyer..sebelah mata jer kerja dah siap..kerja yang sebulan dalam masa 5 saat dah siap..(fuhhhhh..angan-angan jer)



Kerja tak siap=skt hancus=tiada kenaikan gaji+kos sara hidup=anak bini aku nak makan apa?Tak kan Jabatan Kebajikan Masyarakat nak suap?


Skodeng Fitnah atau Realiti????

Takut woo..fitnah azabnya sangat berat..tapi kalau benar la apa yang dihebohkan hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya dunia dan akhirat..sini..baca ler

Tah ler..harap dapat la penyelarasan gaji dan penyeragaman COLA..Dapat gak sara anak bini..aku tak de duit juta-juta..aku cuma mampu beli makanan singit dua untuk suap pada isteri..bertuahnya orang kaya..boleh sedia apa yang bini depa nak..

11 July 2011

Skodeng Bersih 2.0








Dah baper hari dah Perhimpunan Bersih berlalu..aktuali aku tak berminat dengan politik..yang aku tahu cukup time aku pangkah..aku tak kisah pangkah PAS ker Barisan ker..Kalau aku rasa calon tu layak aku pangkah jer..PRU lepas aku pangkah dua-dua.. Parlimen PAS Adun BN..




Sikit benar yang pergi..rakyat Malaysia ada 27.5 juta tak kan ciput jer..nampak benor tak der sokongan..sokongan moral banyak la kot..yang pergi pun berbelah bagi..ada yang ngikut jer..ada yang nak cari pengalaman..weh bukan senang nak rasa kener flush dengan tear gas..ada yang betul-betul nak pergi..




Aku cuma sokong pemimpin yang aku conpident..Tak kisah la PAS atau Barisan..Keadilan jauh sekali aku nak sokong..Kenapa aku sokong dua parti..tak tetap pendirian ker?




Mudah jer kat tempat aku kan ada Adun dengan Parlimen..bila aku rasa calon tu berkaliber aku tak kisah PAS atau Barisan.Tapi kalau calon dia Keadilan atau DAP aku buat undi rosak jer..




06 July 2011

Skodeng Real Transformers



This is da real transformer..hahaha

Skodeng It The Truth




Pernah guna pencarian google?Kalau pernah mesti ada alami seperti gambar..
Google adalah engine pencarian no 1..Most popular..
Biasanya page 1 result dah jumpa per yang kita nak..kekadang terselit kat page dua atau tiga..Kalau masih lagi cari kat page 5 ker..kira serius la..desperet benor..kalau page 99..hanya anda sajer tahu naper anda sesat sampai kat situ..

30 June 2011

Skodeng Pelik Benar


Dah lame benor aku tak post gambar ngeri..kali nih meh kita skodeng kemalangan yang dipercayai berlaku di s







29 June 2011

Skodeng Kita dan Orang




Kenalan>Rakan>Sahabat>Teman

Itu level hubungan.Aku kelaskan ikut level..Ini cara aku..

Kenalan.

Cuma amik masa beberapa minit saja..kita dah leh anggap kenalan kita..nama pon kenal..Jarang kita berminat nak amik no phone untuk simpan..

Rakan

Ha nih bersepah-sepah..rakan nih la kita selalu join makan..gi bowling..karok ker..rompak 7 e ker..yang pasti hubungan agak rapat..setakat nak bermalam kat rumah ok jer..tapi kaco adik pompuan mau bersepai gigi..

Sahabat

Ha yang nih susah cari..yang aku tahu ada satu tahap dia sanggup mempetaruhkan nyawa dia sendiri demi sahabat dia..ibarat isi dan kuku..tak semestinya kenalan dari kecik..tampar paha kiri paha kiri sakit..hahaha..sakit demam..muka dia la yang kiter nampak dulu..baper ramai sahabat yang ko orang ada?be honest..

Anyway cari ler kenalan ker..kawan ker sahabat ker..

Teman adalah level untuk Suami atau Isteri..hahaha nih best..kelak dia juga akan jadi teman kita di akhirat..Term and Condition Apply..kuang kuang kuang..



Huuuuuu..hehehe..bini aku p kusus..3 hari..yehaaaa...leh ler aku abiskan masa dengan kenalan rakan taulan..sahabat?ader baru jer plan nak lepak umah dia..
Rumah line clear..

28 June 2011

Skodeng Research..

Aku sedang research mengenai bagaimana nak seksa seseorang..commit crime..actualy a perfect crime..how to kill some one with no trail behind..

How to extract information with victim still alive even screw driver inside his knee..one of his eye in cookies jar..lost all teeth..hehehe should be fun..

Anyway..cuma kajian jer..mesti hang pa pelik kan..nih cuma untuk projek aku..mega tu..don wori..nih cuma theory..no practical..

Weh..dua hari lepas aku sedang boring giler..so aku tengok bos aku dok sempoi ja buat kerja..so aku pergi dari sebalik pintu aku terperanjatkan dia.. perghhh..terkujat..hahaha..anyway pas tu dia kata.. 'pas nih saya nak send nama awak jadi webmaster ok'..shit..kan dah kena sedas..hahaha..

Ari nih aku baik sangat..tak kacau orang..letih..lagi pon pegawai sorang lagi tak der so boring ler tak leh nak kacau dia..layan mobee gn student jer..damn..

Pikir kejer jer tension gak..cuba bergurau gan kawan-kawan..dengan bos lagi afdal..at least kita bukan bodek..tapi pastikan dia tak der stroke atau lemah jantung..kang tak der lak boss korang..kuang kuang kuang..

Pasai pa bos aku panggil sang kelembai ntah ler..

Skodeng Aku Dah Jumpa..

Pernah jumpa syaitan?Atau lazimnya kita panggil hantu..Aku pernah jumpa..


Masa aku darjah tiga..sekitar pukul 12 tengah malam aku sakit perut..memandangkan rumah kampung toilet dia kat luar..10 meter dari rumah.Kejadian malam tuh merubah hidup aku untuk beberapa tahun..

Selesai sajer memerut aku nak pergi cuci la..sebab toilet dengan perigi berasingan..air yang dibawa cukup hanya untuk flush..suasana gelap..maklum la cuma harap lampu dari celah dinding..baru jer nak sampai kat perigi ada sesuatu yang melintas di hadapan aku..Aku nampak jelas sangat badan yang besar dan hitam melayang dihadapan aku dan lenyap menembusi dinding..Ape lagi aku menjerit giler-giler..sambil belari masuk dalam umah..dengan tak cuci..malam tuh aku demam kuat..sejak hari tu sehingga aku tingkatan dua nak memerut jer kena berteman..tak der aku berak dalam plastik jer..seyes nih jadi kat aku..

Aku citer tak seram..tu first aku jumpa..ada lagi..siap tido kat sebelah aku pon ada..ada juga jadi bila aku rasa ada orang kat tepi tingkap..so aku buka la cikit..perghh..nampak sedang melambai-lambai kat luar..giler..malam tuh aku terus pergi tidor dengan bapak aku..Mana aci..nih bukan ada gantung dengan dawai ker ada cacat cinematografi..real tak jejak tanah..mau tak kecut..anyway kampung aku masa tuh memang pelesit bermaharaja lela..ada la orang-orang lama yang membela..tapi orang sekarang dah tak der nak membela lagi dah..so kurang la..

Aku pernah juga dirasuk..tapi sejak ayah aku turunkan sikit ilmu mender tu dah kurang..bermula suatu malam..aku bermimpi ada tujuh lembaga nak terkam aku tapi gagal apabila ada lembaga lain yang menghalang..so salah satu lembaga bertujuh tuh bersuara mereka akan tunggu aku lalai..

Suatu malam yang lain aku bermimpi aku sedang melihat diri aku sedang tidur dalam bilik tidur aku..memang sebijik macam bilik aku..dari tingkap aku nampak ada tangan yang besar sedang mengapai nak cekik aku..tapi belum sempat nak cekik ada sesuatu yang datang dan mengejar lembaga terbabit..aku terkejut jaga..guess what..bila aku tengok tingkap..tingkap tu terbuka..creepy..sebab tingkap tu memang tutup..yer la kalau tak masak la aku dengan nyamuk..

Bila aku ajukan kepada orang yang lebih arif..dia terangkan bila kita mohon perlindungan dari Allah semasa sebelum tidur Allah akan utuskan malaikat untuk menjaga kita..dan syaitan sentiasa mengintai peluang jika kita lalai..

Bacalah surah Al Qursi 3 kali sebelum tidur..atau baca Bismillah 21..Dengan izin Allah selamat tidur kita..

Bila aku dewasa..aku bekerja shift balik 3 pagi ada macam-macam aku jumpa..creepy..so kalau compared gan movie real life much more you can see..

Nak tengok?Aku ada belajar cara nak panggil..bacaan dia dalam bahasa Arab..aku tak pernah cuba..mau terkencing aku nanti hahaha..

Skodeng Karak Da Movie

Udah tengok citer Karak? Kalau reader nak cari filem untuk menghabiskan masa atau sekadar tontonan ringan inilah filem dia..Seram? Ini sudut pandangan aku ler..

Tak seram pon..make up masih nampak kecacatan..luka kat muka Jack macam ditampal..nampak layer makeup lagi..bila aku tengok movie aku suka tengok detail dia..masa adengan hantu memegang dua watak lelaki Nik dan Jack..hantu tu nampak macam kener gantung dengan wire..ada lagi..cuba belek lagi..aku tengok kejap-kejap jer..sebab aku dah boring..

Bila tengok movie..bila ada kecacatan yang boleh hilangkan feel tonton memang asa boring..pernah tengok filem dari Thai..seram giler..cuak giler keluar malam..lupa tajuk..kalau tak leh aku cadangkan tonton..kalau aku dah rasa seram..reader mesti lagi asa seram..aku tak nak tengok filem tu lagi dah..

Waktu nak tidur terbayang wanita hodoh nak terkam aku..sekilas saja..beberapa kali tapi dalam rupa yang lain..dan aku sure bukan dari watak movie Thai..maybe perasaan aku..aku bukan jenis yang mudah dimomokan dengan filem seram..tapi kalau aku asa macam tuh filem tuh kira hebat la leh tinggalkan image seram dalam otak aku..

Lagi pon kat umah aku sekarang nih dah berapa kali dah aku ternampak bayangan melintas keluar dari dalam toilet..first aku tengok kucing..second dan seterusnya bayangan orang..

Bini aku pon mengadu semasa dia memasak dia rasa macam ada sesuatu di belakang dia..creepy..

24 June 2011

Skodeng Marah Ker?


Hahaha..bila jiran dah mula nyampah..tapi at least depa masih guna diplomasi..bayangkan speaker system dia berbunyi dalam perut..

Skodeng Lega..




Aku mempunyai seorang saudara..pompuan..cute giler..lemah lembut..naive..aku biasa mandikan dia masa dia masih kecil..itu pon pas aku kener kejar dia dulu..budak2 4 tahun..macam-macam kenah..Semenjak kecil aku tahu dia akan jadi seorang yang cute giler dengan ciri-ciri kekampungan..Aku namakan jer dia S..S panggil aku dengan gelaran Pak Anjang
So lima tahun lepas bila aku berjumpa semula dengan S..memang cute sangat..lemah lembut..sangat-sangat pemalu..dengan aku ler dengan orang lain tak tau ler..bulan april aku terjumpa dengan S di kinik ibu dan anak..sowang-sowang gendong anak..damn she cute..masa tu S ada masalah umah tangga..suami dia bertidak ganas macam-macam dia wat..sampai anak first meninggal dalam kandungan..biasa ditolak ke dalam laut dan dihantar ke hospital oleh orang ramai..biasa kene halau dari rumah..bayangkan dia sebatang kara semasa dia kene halau semasa suami dia bertugas di sabah..bayangkan satu sen pun tak der dia nak makan..aku tak dapat nak berbual panjang dengan S kerana dah nak balik..lagi pon bini aku dah macam cacing kepanasan..tergugat kot..hahaha
Puncanya ibu mertuanya tak suka pada S kerana bukan pilihannya..Ibu mertua menghasut anak lelakinya agar membenci S..malah meggunakan ilmu hitam untuk mempengaruhi anaknya dan mengunakan ilmu hitam untuk menganiaya S
Pada bulan Mei lepas ketika aku melawat ibu dan bapa aku..S datang ke rumah bersama dengan bapanya..dia asyik menjeling aku jer...macam ada sesuatu dia nak cakap..Aku pon jeling dia gak..makin manis lak S..orang macam S akan membuatkan lelaki menjeling berkali-kali..sesaper tengok S memang akan rasa sejuk jer hati..kemudian S dan bapanya pulang.
Dua hari lepas bila aku melawat ibu dan bapa aku baru aku tahu citer sepenuhnya..permohonan fasakh dah selesai..Rupanya pada bulan Mei mereka datang untuk meminta bantuan bapa aku untuk campur tangan..tak nak ler aku citer..hohoho..
So memadai la aku katakan apabila suaminya apabila lafazkan talak hanya dengan mampu menulis jer..bapa aku dah tahu cerita lebih awal..tapi dia enggan campur tangan selagi tidak diminta..Asben S bertuah sebab masih bernyawa lagi..



19 June 2011

Skodeng Bila Ar?

Bila ar KRU Production nak kuar mobee cam nih..tak sabor deh..



By da way nih clip pasal Halo ODST..Orbital Drop Shock Troopers second most elite after Spartan Unit..da most advance concept for delivering troop directly into battlefield..but can be countered by EMP battery or Triple A..



Elite troop tapi jadi lauk dengan brute (ala yang badan besar gedabak tu.)well good guy not always win.i like the concept..









Cool...



The instructor are REAL!!From Hungarian Spec Force..



Skodeng Malay Mobee

First ranking citer hantu..tak kira la orang mati jadi hantu nak balas dendam..zombie makan belacan..ntah apa-apa lagi..Aku tertarik pada ayat..'cerita ini merupakan rekaan semata-mata tiada kena mengena antara hidup dan mati dan memberi pengajaran..ok..but ye ker memberi pengajaran? Atau sebab marketing dalam theme hantu memberi pulangan lumayan..

Bagi aku..bila tengok citer filem hantu Malaysia macam tengok citer comedy..seyes masa aku tengok gan bini aku,aku siap ketawa..at last dia suruh aku keluar..potong stim dia kata..mana tak ketawa adengan seram failed sebab makeup failed..dulu aku layan fredi kruger sampai terkencing..takut wooo..masa tuh aku baru sekolah rendah..









Ranking kedua citer aksi...tak kira lar racing layan kona baring sempai cecah telinga..lutut tak main ar..Polis ka..gangstar ka..Untuk pengajaran? Aku tak rasa cam tuh..sebab semuanya untuk profit..KL Gangster pon aku tak tengok lagi..aku phobia dengan arahan Yusof Haslan..Gara-gara gerak khas.Sebab dia.. pelakon dia statik..and then bila berlaku tembak menembak kalau kener keter..tak lut ngalahkan keter kebal..tak feel langsung..cam men paint ball..Cuba compared dengan NCIS..fuhhhhh..So tengok preview KL Gangster macam masyuk..Dah mula guna two hand weapon..stylo!!tapi aku tetap phobia..harap bini aku tak ajak tengok ler..By da way compared dengan filem Recoil 1998 (B Rate)..







Fuhhhh..theme yang aku nyampah sekali..I lap u--u lap me..pergh seksa..satu-satunya filem cinta yang aku minat adalah Kuch Kuch...(ntah tajuk aku lupa) Hindustan nih..mungkin sebab BGM dengan theme song kot..





Aku dihidangkan dengan cerita aksi sejak 4 tahun..seingat aku pernah aku tengok filem Arab lawan pedang pas dia tikam musuh dia acu lak pedang..so aku ingat dia nak tikam aku..so melalak ler aku..ingat real..pergh..tingin nak asa lagi cam mana takutnya..


Filem Malaysia sekarang sedang mengalami revolusi..tak banyak..2 filem jer aku tau..KL Gangster..ada perubahan cinematography..tapi aku tak yakin..so aku tak nak buang RM10 semata-mata nak tengok tembak keter tak lut..tak der letup-letup..ala tak kan 7 E sebiji tak leh nak tunjuk meletup,kemut tol la..tak pon orang tengah makan kat kedai mamak kener lenyek sebab keter terbabas..ok kalau tu susah sangat..aku nak tengok keter kemek bila ada adengan kejar mengejar..tercabut bumper pon jadi la..aksi la jugak..sayang sangat dengan keter sewa..kata kutipan nak juta-juta..tak kan bumper tercabut pon nak kemut..


But most i respect is KRU Production..Hikayat Merong Mahawangsa


Bila aku tengok..seyes aku ingat aku salah masuk panggung..aik.. bila masa Hollywood kuar Hikayat Merong nih?CGI leh diperbaiki lagi..tapi memang melampau best..the only mobee aku tak rasa segan nak bayar walau tiket dia RM 100..BGM ok..pelakon?oh my..first aku tengok tak statik..tak nampak depa ikut skrip..betol2 hidup..Aku nak tengok lagi..hahaha..


14 June 2011

Skodeng Pompuan Suka..



Pompuan suka.. suka sangat..kener tipu..kener paham betol-betol..


Girlz:B..ai cantaik tak?

Boyz:Uih cantik..cantik sangat..


Pompuan pon kembang abis..balik sampai mengigau..senyum sampai seminggu..


Tapi apa kata kalau boyz tuh cuma nak amik ati jer.. asalkan girlz tak tahu eberithing will goes on..if not.. please used your reserved girl as a escape plan..hahaha..jahat tol aku nih..


In reality.. ada mender dalam donia nih tak leh nak terus teng demi jaga hubungan..sayang dia? just suck it up..simpan jer dalam ati..pompuan dia cepat sangat teruja walau mender tu remeh bagi kita..


The truth is i'm in big trouble now..night before i remember our anniversary later the next day

i totaly forgot..*sigh* just wish me good luck..


Skodeng Tau ker Tak Tau





Sumtime we will amaze wat we can do..but more amazingly us is people ask you to do the thing you not good at..oh crap..website..


I'm in a deep shit..


Skodeng Tepuk-Tepuk



Hahaha tepuk-tepuk..jap lagi masak ler.. Masa aku merempit dulu tak pernah aku wele..tau race jek..penah menang skali..masa tu bangga giler..kawan puji..moto ko power ler.. eh dak aih standet jer..

Kalau diimbaskan balik..aku rasa tak patut bangga..bangga dengan kebodohan sendiri?hahaha yer la tu..anyway jangan merempit..tak baik untuk keselamatan orang lain..diri sendiri? mesti pakai prinsip berani wat berani tanggung ar..

Skodeng BODO ke Kita?




Orang Kedah biasa sangat sound tepek..(terus terang) direk tu de poin. So ada yang tak leh terima..masa aku mula-mula posting kat Shah Alam ada rakan sepejabat mengatakan aku kurang ajar..kerek giler..


Tapi pas tuh ok jer..depa pon lama-lama paham orang Kedah..Jangan terkejut kalau terdengar ayat..'woiii!!hang nak mampuih ka? aku tikam kang naya ja.'kadang-kadang tu menunjukan kemesraan bergurau antara kawan-kawan..tapi pandai-pandai ler baca situasi..sebab ayat yang sama ayat sebelum kena tikam..hahaha..


Anyway post kali nih berkenaan perbualan aku dengan sahabat baik aku..tengah dok repair pc dia terkeluar terkeluar pertanyaan siapa yang bodo..Aku pon jawab orang yang bodo adalah orang yang belajar..hahaha tanya orang mengong macam aku.jawapan dia pon mengong gak la..tapi tu realiti..Kalau dia cerdik dia tak yah belajar..


Even yang masuk U pon dia nak belajar jadi cerdik..Sijil Dip Phd or wat eber bila dia dapat itu pengiktirafan bahawa dia berpengetahuan dalam bidang dia..berilmu la tu..tapi zaman sekarang niat nak dapat kertas sekeping tu semata-mata nak kerja..Ada Phd Kedoktoran tapi bila guna komputer failed..Kan komputer lingkup dah..aku gak kener repair..kuang kuang kuang..cuba aku lak jadi doktor..mau muka jadi tibi hitam putih tengok darah..pa per pon mutual understanding penting.. hang tolong aku..aku tolong hang..kita tak leh nak expertise dalam semua bidang..


Ayat bodo tu kasaq sangat..patut kata kita masih belum bijak pandai..


Skodeng Saper GANAS?



This is not SOLUTION!!



Kerap sangat dok dengar keganasan rumahtangga..asben smackdown bini..bini smackdown asben..kadang-kadang dengar lak laki bini tag team smackdown anak sendiri..ada jugak anak smackdown ibubapa..huih...


Itu belum masuk bapak toron anak kandung sendiri..abang toron adik..ada gak yang wat acara regu bapak dengan abang toron adik bergilir-gilir..yang report kita tahu ler..yang tak report mana kiter nak tahu.


Aku ada berbual dengan seorang kenalan..dia tengah baca Metro pasal keganasan rumahtangga..dia geleng pala..lantas dia komen naper sekarang banyak sangat kes macam nih..so aku pon cakap kiter banyak sangat makan babi..even dia pon termasuk aku sekali..


Cuak jugak aku kot-kot dia pon ilang ingatan tiba-tiba dia draw handgun dier..pergh..tapi dak..sib bek.. dia tanya aku sebab apa aku kata cam tuh..dalam masyarakat Melayu babi nih sensitive..


Seharian kita makan produk campuran dengan sumber babi secara tidak sedar..sumber babi digunakan secara meluas dalam produk pemakanan dan barangan pengguna..hatta mug atau pinggan sekalipun..ada di antara pinggan atau produk seramik mencampurkan serbuk tulang babi untuk menguatkan produk..hehehe aku dah kener..kat bawah bontot mug dia tulis pork Made in China..aku dah guna berbulan-bulan..tulisan dia halus sangat.. aku dah buang dah..


Lemak babi digunakan dalam wangian untuk mengekalkan bau minyak wangi terbabit..


Juga digunakan sebagai penambah perasa makanan..


Marketing di Malaysia sangat meluas untuk orang beragama Islam..


Dimaafkan jika kita tak tahu..tetapi ia tetap menjadi darah daging kita..tapi kalau tahu mau mengamuk pengguna..


Mudah-mudahan dijauhi dari makan makanan yang tidak halal walau pun secara halus..



Peace.


13 June 2011

Skodeng We Never Understood..


Kekadang kiter leh jadi bengong jap..bila tengok kerenah kekawan..pas kiter jadi bengog kiter jadi berbulu jek..Bila kawan kiter wat salah dia wat derk jer..tapi kalau kiter lak wat salah..macam burung murai lak..siap main kempen anti kiter kat belakang..bertolak ansur ler cikit..nih bukan nak tujukan kepada sesaper..ada orang ngadu kat aku perihal kekawan dia..fuhhhh...

12 June 2011

Skodeng Mos Impoten

Sume orang ada mende yang penting dalam hidup dia..peminta sedekah pun ada valuable thing dalam hidup dia..

Rakan sekerja aku bertanya tadi..'eh ko cuti eh..naper ko datang..'memang aku bercuti tapi aku risaukan unit aku..unit aku equal kerja aku equal my life, persamaan yang mudah.

Sorang lagi budak praktikal bertanya kenapa nampak lesu?Yer la on da way nak balik kampung aku col opis..sorang dari unit aku mc..so aku patah balik untuk cover kejap..Aku bukan seorang perfek pasal kerja..tapi aku berpegang pada prinsip no work no money..

Bila seseorang malas mengenai kerja selidik dulu kaji secara mendalam..jika dia secara serius memikirkan pasal kerja..apabila dia gagal melaksanakan tugasan yang diberi dia mendapat critical blow..so jadi ler moody..tak bersemangat..kener lak ada opis mate gedik lebih dia bagi finishing move..COMBO!! hahaha terus K.O..so bos-bos gan opis mate kener la bagi sokongan moral..

Prinsip aku..AKU,KERJA DAN ISTERI..(kot-kot ada pompuan simpanan ok gak)hahaha..hei eberibody has a dark side k..


31 May 2011

Skodeng RAGE!!!!..



Whoever’s been to Malaysia can confirm that their traffic is some of the most chaotic, disrespectful and dangerous in the world. While this statement applies broadly to all of Malaysia’s traffic, when it comes to young guys on motorcycles, who think they are invincible and ride that way, the chaos and danger grow fivefold. Most Malaysians can’t stand them either so it’s not unusual to see them happy if the abusers get their dues because they literally ask for it on daily basis.


http://www.bestgore.com/road-accidents/malaysia-motorcycle-accident-result-multiple-bone-fractures/


Pepagi atau pepetang ketika nak pergi kejer atau balik kejer..stop jer kat trafik lite boleh ler nampak orang langgar lampu merah..tak sempat hijau dah jalan.. lampu nak bertukar merah pun tak standby nak stop..

Betul rakyat malaysia ada adab ketimuran..tapi bab jalan raya FAILED!!ntah apa yang dikejarnya..setiap orang dapat masa yang sama 24/7..nenek depa nak beranak ka?atau dah tak sabar nak mampos..

Aku bengang sebab nyaris aku tak rempuh beruk mat yeh yang tak sabar nak mampos..dah tahu laluan dia lampu merah benti jer la..hadui..bila aku berhati-hati..orang lain lak nak mengeksidenkan aku..

*sigh*

Skodeng Huuu...

Dah baper lamer dah aku tak update..time opis bz layan kenah student..aku terperasan biler aku lalu jer student jeling-jeling gn senyum kat aku...terpaksa la aku berlari-lari anak pergi kat meja lantas bersimpuh malu-malu..sopan gitu...hahaha..tapi tu angan-angan jer la..realiti dia sebab aku baru jer gondolkan pala..so bila kena cahaya lampu spesial epek dia melampau-lampau..siap bunyi lagi..shingggggggg....student pon konpius mana satu kepala aku mana satu lampu bulat..
*sigh*...
Malam biler balik kejer aku research pasal arieal dog fight,battleship skirmish dan lain-lain..ada pojek..kalau jadi ler..

29 April 2011

Skodeng Flashback






Woah kenangan lama nih..lagu yang menjadi kegemaran aku masa tuh..kerap kena penaboh dengan kak aku sebab dengar pakai pita kaset dia..masa tuh kami orang susah..nak dapat satu tape audio nih kena ikat perut..bukan aku ler kakak aku der..hahaha aku cuma tumpang dengar jer..tapi kena bayar sewa..

Penampor sedas dua..perit..so dengar curi-curi jer..aku rindu zaman kanak-kanak..hang pa pon sama jugak kan..tak yah pikir pasal kejer..tak yah pikir pasal idup..rejer main jer..budak-budak pompuan main masak-masak..budak-budak laki main caplom..dulu mana ada paint ball..weh kalau kener caplom pon berbirat badan tau..

Oh yer dulu masa kecil2 suka buat pistol..boleh tembak betol tau..peluru dia ball bearing gun powder dia belerang mancis yang dikikis menjadi serbuk..ala ala Senapang Enfield ..asap berkelun(berkepul2) tapi belum ada yang mati..sebab kecik2 kami tau jugak safety..cuma budak sekarang nih tak takut mati..dulu kalau buat salah naya jer kener tambat kat pokok mempelam yang ada kerenga kemudian dicampakan sarang kerenga kat kaki..perghhh seksa..nasib bek anu tak terencat..hahaha..

Rotan tak main ler..bapak aku pakai ekor pari..dengan buluh lemang..kadang-kadang batang paip..pedang pun ada tapi aku belum pernah libas lagi ler..alhamdulillah..waras lagi bapak aku..tapi aku dengar citer pernah digunakan untuk melibas tentera jepun yang nakal melampau-lampau..hahaha damn..i miss ol time..sesaper yang leh cipta mesin masa gitau kat aku..aku nak pinjam sat..balik zaman kecik2 nak tackle awek kampong hahaha..damn..mandi bogel...wuhoooo...skang mandi bogel alamat balik memang boncit ler..dulu tak reti apa tu anu pompuan..baik..naive..hahaha..




25 April 2011

Skodeng Las Momen Las Kopek..



Hadui la.. dah la malang terkepit dengan mouse trap..ada lagi yang mau hantam..tikus sangap..hahaha


20 April 2011

Skodeng Ketum Oi!!

Pokok Ketum atau Pokok Biak sejenis tumbuhan yang tumbuh secara semulajadi di pinggir sungai..pada masa kini harga sekilo daunya sekitar RM25-RM30.Ada yang menjadikanya sebagai tanaman ladang..

Pada 2003 produk hasilan dari daun ketum disenaraikan di bawah akta racun.Malah diharamkan sejak awal 2003 jugak.

Popular sebagai minuman oleh pelajar sekolah dengan harga jualan sebungkus air ketum RM2-RM3.










Aku pun minum jugak air dia. Buat sendiri tanpa mencampurkan dengan bahan lain. Kegunaanya untuk menghilangkan lenguh dan sakit badan akibat kerja berat..biasa lar pesawah..boleh dijadikan sebagai ubat cacing dengan air rebusan daun ketum.


Tapi ada sesetengah orang advance dia campur dengan ubat nyamuk,racun tikus, tahi lembu,racun rumpai dan ubat gegat..ada cara nak proses dia agar yang minum tu x mampos..tai aku tak nak tulis..aku tak pernah try tapi aku tahu la jugak..walau tak mati tetapi boleh mendatangkan kerosakan hati dan kerosakan otak yang serius..hehehe aku ingatkan orang buat nih tak der otak..ada rupanya..mungkin otak dia off set kot..




Skodeng Blurrrrrr..









Aku blurr..aku confused..aku pening..tapi belum sampai tahap tensen lagi..sebab dia aku happy..bertugas di kampung halaman banyak kelebihan..


Ntah kadang-kadang aku terasa macam nak jadi monyet lak..lompat atas meja buat aksi monyet gatal..hahaha sure bos aku Puan Norhayati buat selamber slam..Bertugas di Unit Perkhidmatan Maklumat memerlukan kita tahu serba serbi..problemnya aku bengap..Manual Datastream setebal 2 inci pon tak terhapal lagi..hampeh tol..tak kan aku nak kener rebus minum air dia kot?


Air ketum ok la jugak..yang original jer..no additive..next aku story pasal daun ketum kay..apa yang salah atau apa yang tak..


14 April 2011

Skodeng My Kitten

Anak kucing kat rumah aku ada 5 ekor..ibu dia kecik jer..ntah kucing jantan mana yang macho membuntingkan dia..hasilnya tadaa!!!! 5 ekor anak kucing yang comel-comel..siap dengan bulu kembang lagi..dan aku dah boleh agak bila besar sikit mesti ada yang kebas seperti yang berlaku sebelumnya..umah kampung besa lar..kucing dibiar bebas berkeliaran..







Hampehnya kalau kucing tuh berkurap sakit nak mampos suka berak merata-rata dibuang depan rumah aku pulak..bila kucing aku yang siap dilatih buang kat luar rumah nak pulak kebas..anyway yang atas tuh lokasi orang membuang kucing. Ntah apa yang istemewanya dengan pokok riang tu (loghat kedah: reyang) dijadikan sebagai lokasi membuang kucing.Nih Kampung Kobah bersebelahan dengan kampung aku..nih ler kampung bini aku.hahaha dekatkan? tak sampai 2 kilo..


Skodeng Fuyoooo..


Weh....ini dah lebih..tu la yang aku pikir bila aku bekfas kat sebuah warung yang terletak di tepi jalan ke Tanjung Dawai tak jauh dari UiTM Merbok..Jangan ingat kat kedai mamak jer ada wifi..kat warung tepi jalan pun dah ader..Pak Ngah layan pesbuk ker? hahahaha


Skodeng Gigi Aku!!!!!

Setelah sekian lama aku sakit gigi pada malam hari ahad lepas is da worst..gigi bongsu bawah sebelah kiri..damn..that hurt..Sakitnya tuhan jer yang tahu..Pada 2009 aku menjalani pembedahan gigi bongsu bawah kiri that cost me exactly RM 500..wat a big mistake..because a year later aku kener cabut geraham bersebelahan denganya.. Pada hari isnin lepas aku mengalami sait gigi tahap kritikal..so selepas x ray doc sarankan dicabut serta merta sebab gigi bongsu menolak gigi geraham..contact point sudah berlubang sehingga saraf.. So bila cabut problem solve but ada masalah len lak..mata aku kabur sebelah..siap dengan demam lagi.. adesh...

Sakit tak masa cabut? Cuba dulu baru tahu.. Cam mana asa sakit gigi?Perghhhh..sakit tok sah nak cakap..asa nak wat tumbukan tanpa bayang kat dinding..Asa sendiri ler..baru best..ada experience sendirik..hahaha gud luck and please sabor la banyak-banyak lebih-lebih lagi ada jiran yang ada anak kecil yang suara dia terlebih twitter..

09 April 2011

Skodeng Kantoi

Hampeh..kan da sekantoi-kantoinya..sapa la yang pi snap nih..passanger kot..


Skodeng Merendek..

Tengok betul-betul kat latar belakang..aksi apakah yang sedang rancak berlaku? Harap-harap kat sini tak berlaku la..


07 April 2011

06 April 2011

Skodeng Accident

Aku tak tahu kat mana mender nih berlaku..tapi yang pasti muka dia memang Asia. Cukup aku ngeri bila aku berselisih dengan kenderaan berat..jika bergesel alamak lenyek la aku..so apa kata kita bagi dia laluan dulu..beringat sebelum terlambat..kalau jadi macam nih..fikir sendiri ler apa perasaan anda..(tu pon kalau masih sempat berfikir ler)..






Skodeng Motivasi

Post nih sebagai motivasi kepada sesapa yang tingin nak merompak bank ker nak menyamun 7 E ker atau nak meragut ker..Sekarang nih banyak perkara yang di bayar cash..



Bullet proof vest vs point blank shotgun=shotgun win..please no argue..


Kalau merompak bank anda mungkin mendapat memenangi cabutan bertuah HEADSHOT..lumayan..tak sempat nak sebut Pak U Tu




Wearing a mask during robbery is a good idea for conceal id..also law enforcer happily id you as a bad ass..so they do NOT hestitate to put you out of action

Skodeng Something Is Wrong..

Dalam dunia nih macam-macam mender pelik..adakalanya susah nak diterima logik akal dan adat budaya sesuatu kaum yang melihatnya..bila dah melihatnya macam susah lak nak percaya..Post kali ini pastikan semangat reader sumer kuat semangat..kalau tak skip jer post nih..



Ahh..amai orang..agaknya per depa buat..


Perasan tak?


This one?


Close in..



Kalau tak perasan lagi tak tahu ler..



Mereka sedang menjalankan akitiviti melapah mayat..saper? aku tak tahu..



Isi dilapah seperti kita melapah seekor lembu



Segala organ dalaman dikeluarkan..



Kulit juga akan dilapah..



Tangan,betis dan paha sedang dilapah..



Diisi dalam bekas



.......



......



Agak-agaknya depa makan ker?Aku tinggalkan persoalan ini kepada reader sumer..