PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





04 April 2010

SKODENG ISU PENTING PINJAMAN.

Kalau pembaca yang budiman nak buat loan sila semak dahulu..

1.INTEREST buat comparison dengan bank-bank atau koperasi mana nak tahu ader caj yang tersembunyi.tanya jika interest tu kalau rendah sangat per year atau per monthly.Ader interest 1.99% tiga tahun pertama jek..

2.TEMPOH bayaran balik yang fleksibel masih mampu dibayar dan balance gaji korang setelah ditolak potongan masih dapat berjoli lagi..bagi gomen tak der masalah limit 60% atau 50%.

3.EARLY PAY OFF ader bank yang keluarkan penyata setelah dua minggu bekerja dan dikenakan caj RM 200,ader bank keluarkan penyata tak sampai seminit caj RM 50 ader yang caj RM 20..wat de pak..macam print kuar dakwat emas jek..kononya prosuder..yer lar mana nak tau ada yang nak pay off dengan mengunakan bank kedua..ada kes bila terima penyata pay off sampai pengsan..mana idaknya lagi banyak kener bayar kes sebab penalti..boleh disebut sebagai LOCK PERIOD.

4.HIDDEN CAJ kener penalti bila bayar awal..wat de pak!!! INTERSEST kener PENALTI pun kener..


Sebab aku dah kener wahaha..kecian kat aku..the best bank is da bunk rakyet..horey..caj 50 tak per asal dapat ari yang samer..k la kan..setel awal maknanya ko ader duit..meskipun oberlab..gyahaha..Bunk rakyet maksima 200k n pembiayaan 20 tahun.

So ati-ati la dengan koperasi tuuttt..... ko orang risik-risik lar aku dedah kat sini kang kener tindakan tatatertib lak..tak pun kener saman..Nak tau pa aku rasa sekarang?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BUL SIT!!!!

No comments:

Post a Comment