PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.

23 December 2009

Skodeng show off yang failed

Kejadian berlaku di Budapest, Hungary. Nak show off kat gefren. Tapi terlanggar tiang tepi jalan so terputus lak badan. Tapi dia pakai protective glove. Lain yang jadinya..Mungkin ada yang kata. Ahh.. mana mungkin nek motor boleh putus badan macam nih.Tipu jer mesti ada orang gelek dengan trailer. Kalau nak tahu impak pada kelajuan tinggi apa-apa pun mungkin. Pernah terjadi kat Malaysia motorsikal terlibat dalam kemalangan tapi penunggang tidak dapat dikesan. Atas pokok tak der dalam longkang tak der tepi jalan lagi la tak der. Rupanya mangsa tercampak ke dalam lori yang dirempuhnya dan hanya disedari berpuluh kilometer dari tempat kejadian.
Sebagai peringatan kepada pejalan kaki. Gunakan jejantas jika hendak melintas. Jika tiada gunakan lintasan yang mempunyai lampu isyarat. Jika tiada juga pastikan anda tahu jarak dan kelajuan kereta yang datang. Sila pastikan anda memakai pakaian yang cerah. Iklan tv selalu cakap sebab dia pasai ni la.Jika masih lagi gagal mengagak jarak kenderaan tapi masih gatal lagi nak melintas pastikan anda membuka baju dan kain bagi perempuan muda yang bergetah supaya pemandu akan berhenti dan memberi laluan.

Tetapi tidak digalakan bagi yang sudah berumur kerana dikhuatiri pemandu akan beramai-ramai berpakat untuk sengaja melanggar anda. Bagi lelaki tanggalkan seluar dan tunjukan lubang bontot tapi pastikan anda dapat melarikan diri dengan pantas jika anda gagal bukan takat putus dua. Doktor akan mengalami sakit kepala yang serius kerana gagal mengenal pasti identiti anda dan sebab kematian.
Dari pinggang sehingga ke bawah. Selebihnya ada dalam kereta.


No comments:

Post a Comment