PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





07 December 2009

Skodeng safety first.



Ader tak jalan macam ni kat tempat engkau orang semua. Jalan yang sangat lurus atau hampir lurus. Best nih kalau merempit. Jalan macam nih sunyi lak, perghh layan gila. Ibarat syurga bagi mat rempit atau kaki racing menunjukan kepaweran motor dan keskillan tahap nak mampos. Tapi bila nak tunggang motorsikal berkuasa tinggi mesti la pakai pakaian keselamatan betul tak? Jangan pakai baju pengawal keselamatan sudah la, memang tak selamat.

Hm.. pilihan racing suit nih banyak, berdasarkan harga, jenama dan kepoyoan orang yang pakai tu sendiri.





Boleh beli suit untuk pelumba professional yang harganya boleh beli keter sebeji. Tapi menawarkan perlindungan yang memuaskan.Baru la nampak seiras keproaan nyer.




Atau next generation body armour. Tapi nanti orang salah anggap nak jadi gaban lak. Tapi demi nak jaga keselamatn pakai jugak la.





Atau boleh pakai bom squad protection suit yang boleh menahan impak letupan kecil. Setakat bom tangan nak meletup tuh boleh letak dalam poket dia jer sambil tersenyum malu-malu. Watdepak.. He he he cuba lar tahan antitank lak mau berlubang perut dowh..


Ok. are you ready? Go..


..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..


Wait de menet ape yang kat bawah pokot tu? Ade orang nak tebang pokok tuh cara sadis ker? Brace yourself guyz n gurlz
Nampak macam ken buruk jer. Tapi kalau close up sebenarnya..


Mangsa memakai full suit protection for racing. cian..tak semestinya memakai full protection mampu menawarkan kekebalan yang maksima. Tapi aku pelik sebab dia ader extra kasut kat full face dia..hmm misteri tu. Yang kat bawah pokok t motor dia. Aku agak berkuasa tinggi. Tidak mengunakan enjim stim, itu aku sure sangat.
Tapi jangan pulak lepas ni cakap: arghh naper nak pakai, kalau pakai pun mati jugak kalau nak mati. Pakai tuh tetap kena pakai tapi jangan lak bawak motor macam mati boleh hidup balik . Tapi dah ada motor berkuasa tinggi ni tak kan nak tunggang macam kayuh beskal, drop water face la you know.

Tapi semakin laju anda bawak, impak akan menjadi semaksimum mungkin. Ada penunggang yang terjatuh dari motor ketika kelajuan tinggi badanya merempuh (badannya sahaja) tiang telefon lantas terputus dua. seperti pisau memotong keju.
Tunggang dengan selamat dan penuh kepoyoaan.
Sebab bila dah mati anda memang tak boleh hidup balik.
trust me i know.
eberybody know..
and you also know about it...
but we ALL also always forget about it..
because we had PRIDE..
TO SHOW OFF!!
watdehek...
lols lols lols

No comments:

Post a Comment