PERINGATAN

PENDAPAT YANG DITULIS ADALAH PENDAPAT PERIBADI PENULIS, TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PIHAK.
TERDAPAT ARTIKEL YANG MENGANDUNGI GAMBAR YANG KETERLALUAN, NGERI, SENSITIF DAN BOLEH MENGUGAT EMOSI.





08 October 2009

Skodeng Israel kener ambush..

Harharhar..saper kater Israel kebal..dia orang pun leh mampos gak..Pejuang Hamas ambush umah yang diduduki oleh tentera israel bangsat. Yang melayang tuh aku rasa grenade..dia cook dulu sebelum lontar..bukan cook atas api yer..nak mampos..cook granade, masa dia cabut pin tuh dia peram jap dalam tangan dia. Selepas kita cabut pin kita ada 10 saat untuk lontarkan.kita agak lar jarak musuh gn kita berapa lama bom tu nak sampai, cook la secukupnya..klau tak wat cam tuh musuh akan dapat amik balik dan lempar balik kat kita..masak ler..lagi pun masa ambush memang kita wat cam nih explode upon impact..supaya kita maksima korban musuh tanpa dia org tak sempat wat paper..nak jadi tentera? recon element lar yang selalu kener ambush.

Kalau artilery lak dia, dia ada cook time gak..incase kalau tempat simpan shell dia terbakar cook time antara 1-3 minit so sempat lar lari jauh-jauh. Tapi bila guna dia tak der cook time..dia cuma ada set fuse.Short fuse dia akan meletup di udara jika terkena pokok atau dahan sesuai untuk melanyak infantry dikawasan terbuka. Delayed fused akan tertanam didalam permukaan dan meletup sejurus kemudian untuk bunker atau parit.

No comments:

Post a Comment